Επιτυχημενο το καλωσορισμα

Της έκδοσης

Το αν η πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ Νεολαίας κρίνεται επιτυχημένη και εκπλήρωσε τους στόχους της, αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιοι. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς μας άρεσε ιδιαιτέρως αυτή η ζωντάνια που έφερε στην πόλη. Στα θετικά της διοργάνωσης, αν μιλάμε για γνωριμία των νέων φοιτητών με την πόλη, βεβαίως η πρόβλεψη  τα μουσεία της πόλης να παραμείνουν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως και η ποικιλομορφία των φορέων που συστήθηκαν στους νέους φοιτητές, η συμπερίληψη διάφορων τεχνών στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ και η φροντίδα για την καθαριότητα του χώρου.

Αν μας ρωτάτε βέβαια, θα προτιμούσαμε το φεστιβάλ να μην ήταν τόσο «στατικό», ή με άλλα λόγια να «προσκαλούσε» τους φοιτητές να γνωρίσουν διαφορετικές γωνιές της πόλης, πέρα από την Πλατεία και το Πάρκο, που μοιραία θα επισκεφθούν κατά τη φοιτητική τους παραμονή στην πόλη, ώστε να τους βοηθήσει να την μάθουν κιόλας, κάτι που από προσωπική μας εμπειρία μπορούμε να καταθέσουμε πως δεν είναι ούτε αυτονόητο, αλλά ούτε και εύκολο, χωρίς τη βοήθεια που προσφέρει η τεχνολογία.

Στις «εκπλήξεις» του Φεστιβάλ αναμφίβολα και στο Street Food Festival που κέντρισε το ενδιαφέρον όχι μόνο των φοιτητών αλλά και των μόνιμων κατοίκων. Μας άρεσε ομολογουμένως γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε διαφορετικές γεύσεις από αυτές που μπορεί να βρει κανείς στην πόλη, αν και οι τιμές του ήταν κάπως «τσιμπημένες». Αν όμως ο σκοπός του φεστιβάλ -το ξαναλέμε- ήταν να γνωρίσουν οι νέοι φοιτητές την πόλη και τις δυνατότητες που παρέχει, τότε μάλλον ασύμβατο ήταν το Street Food Festival καθώς πλην δύο περιπτώσεων, περιλάμβανε επιχειρήσεις εκτός Κομοτηνής. Θυμόμαστε πως ανάλογα εγχειρήματα ιδίως την περίοδο των Χριστουγέννων δεν έτυχαν ανταπόκρισης από επιχειρηματίες εστίασης της πόλης μας, κάτι που δεν γνωρίζουμε αν ίσχυσε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Νομίζουμε όμως πως αν σκοπός ήταν αυτός που προαναφέραμε θα έπρεπε να υπάρχει δυναμικότερη παρουσία  επιχειρήσεων της πόλης.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια νέα διοργάνωση που εντάχθηκε στο «καλεντάρι» του δήμου Κομοτηνής και όντως έδωσε κάτι καινούργιο, που όπως έχει διαπιστωθεί από πολλούς έλλειπε. Το ζήτημα είναι να κερδίσει το στοίχημα του χρόνου και να διοργανώνεται με το ίδιο μεράκι κάθε χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.