Επιτελους βρεθηκε κατι στο οποιο συμφωνουν ολοι οι Ελληνες

Το αυξανόμενο κόστος ζωής είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για το 100% των Ελλήνων

Τη στιγμή που η Θράκη «χόρευε» σε ρυθμούς πρωθυπουργού, έβλεπε το φως της δημοσιότητας, μία έρευνα του ευρωβαρόμετρου, που κατά την ταπεινή μας άποψη θα έπρεπε να προβληματίσει και να απασχολήσει τους πολιτικούς ταγούς, τόσο της περιοχής όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ο λόγος για την έρευνα που αποτυπώνει την γνώμη των πολιτών για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω έρευνα το αυξανόμενο κόστος ζωής είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για το 100% των Ελλήνων. Γενικότερα, σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, περισσότεροι από επτά στους δέκα ερωτηθέντες ανησυχούν για την αύξηση του κόστους ζωής, με τα χειρότερα αποτελέσματα να παρατηρούνται στην Ελλάδα (100%), την Κύπρο (99%), την Ιταλία και την Πορτογαλία (98% και για τις δύο χώρες). Οι αυξανόμενες τιμές, μεταξύ άλλων για την ενέργεια και τα τρόφιμα, γίνονται αισθητές σε όλες τις κοινωνικές και δημογραφικές κατηγορίες, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας ή εκπαιδευτικού και κοινωνικού-επαγγελματικού προφίλ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών με 82% είναι η απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ποσοστό το οποίο στην Ελλάδα ανέρχεται στο 97%.

Σε επίπεδο ΕΕ, τρίτη κατά σειρά ανησυχία αποτελούν η κλιματική αλλαγή και η εξάπλωση του πολέμου στην Ουκρανία προς άλλες χώρες (81%). Η μετανάστευση, ωστόσο, απασχολεί ιδιαίτερα τους Έλληνες πολίτες και αποτελεί την τρίτη πιο διαδεδομένη ανησυχία με ποσοστό 86%, ακολουθούμενη από την κλιματική αλλαγή με 84% και την εξάπλωση του πολέμου στην Ουκρανία προς άλλες χώρες (78%).

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας που ο αναγκαστικά περιορισμένος χώρος του σημειώματος μας απαγορεύει να τη δημοσιεύσουμε όλη.

Ίσως αν είχαν διαβάσει την εν λόγω έρευνα οι πολιτικοί μας, όλων των χώρων και αποχρώσεων, να ήταν περισσότερο συγκρατημένοι, στα όσα έλεγαν ή τουλάχιστον λίγο πιο προσγειωμένοι.

Όμως για να μη βλέπουμε μόνο τα αρνητικά η έρευνα είναι επωφελής τουλάχιστον σε ένα άλλο επίπεδο, αφού επιτέλους βρήκαμε ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούμε όλοι οι κάτοικοι τούτης της χώρας. Δεν θυμόμαστε να έχει ξανακαταγραφεί κάτι τέτοιο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.