Επιτελους οπερα!

Της Έκδοσης

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ως μια δομή η οποία κατασκευάστηκε για να δώσει μια διαφορετική πνευματική ώθηση στην περιοχή μας δυστυχώς ακόμα δεν έχει πετύχει τον στόχο της, και δεν έχει καταφέρει, ακόμα και πριν το κορωνοϊό, να λειτουργήσει κανονικά, τουλάχιστον όπως αναλογούσε σε μια τέτοια δομή.

Έτσι σε αυτό είδαμε μια σειρά από εκδηλώσεις, άλλες πιο ταιριαστές στο χώρο και το ρόλο του, άλλες λιγότερο, και πολλές φορές όχι προς την σωστή κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Μέγαρο Μουσικής είδαμε τρεις κομματικές συγκεντρώσεις, οι δύο προεκλογικές, πριν δούμε μια όπερα.

Ευτυχώς που υπάρχει και το φεστιβάλ Cosmopolis με το Cosmoclassical που θα μας φέρει την όπερα του Μότσαρτ, Cosi fan tutte, γιατί πολύ φοβόμαστε πως θα βλέπαμε ακόμα περισσότερες πολιτικές ομιλίες στο Μέγαρο, πριν αυτό χρησιμοποιηθεί για τον πραγματικό του σκοπό.

Η περιφέρεια αναμένεται να κάνει αρκετές δράσεις στο Μέγαρο αυτά τα Χριστούγεννα, και ελπίζουμε πως θα γίνουν, αφενός γιατί οι εκδηλώσεις έλειψαν όλο το διάστημα της πανδημίας, αφετέρου γιατί είναι καλό να ζωντανεύει ο χώρος.

Όμως όλα αυτά δείχνουν πως πλέον, έχοντας ξεπεράσει τα 10 χρόνια λειτουργίας, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός Οργανισμού, που ελπίζουμε πως θα μπορέσει να δώσει την ώθηση που πρέπει στο χώρο, έχει καταστεί επιτακτική. Και μπορεί να έχουμε τώρα τον κορωνοϊό και τους περιορισμούς του, όμως αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να τελειώσει. Διαφορετικά το Μέγαρο θα μείνει ένα πολύ ακριβό κόσμημα, που θα συνεχίσει να απομυζά πόρους από την Περιφέρεια, αλλά και θα παραμείνει, στην καλύτερη περίπτωση, ελάχιστα λειτουργικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.