Επιτελους και ενα καλο νεο…

Επιτέλους και ένα καλό νέο για την περιοχή. Ο αρχαιολογικός χώρος της Μαρώνειας ξαναζωντανεύει από φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ λόγου και τέχνης με κεντρικό τίτλο «Διονύσου Λόγος», σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Επιτέλους και ένα καλό νέο για την ανάδειξη της ιστορίας, της ταυτότητας και του πολιτισμού της συγκεκριμένης περιοχής. Έστω και αργά. Γιατί η ανάδειξη και η αξιοποίηση των πολιτιστικών στοιχείων θα έπρεπε να αποτελούν προτεραιότητες τόσο ως εσωτερική ανάγκη όσο και ως αναπτυξιακή δημιουργία σε συνδυασμό με τη γενική ανάπτυξη της περιοχής.

Η ανάδειξη των πιο αξιόλογων μνημείων και χώρων στην βάση πολιτιστικών διαδρομών, η προβολή ιστορικών αξιών όχι μόνο τοπικής αλλά πανελλήνιας σημασίας αποτελούν ουσιώδη συστατικά στοιχεία προβολής της φυσιογνωμίας μιας περιοχής.

Το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, όπου οι πενθήμερες δραστηριότητες θα συναντιούνται με το κοινό, συντείνοντας στην ανανέωση της σχέσης των κατοίκων με τον ιστορία και τον πολιτισμό τόσο της αρχαίας όσο και της βυζαντινής εποχής.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την προσπάθεια και αναμένουμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.