Επιχειρησεις και καινοτομια

Οι πάντες αναγνωρίζουν ότι το επίπεδο επιχειρηματικότητας μιας χώρας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν την οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, την απασχόληση και την κοινωνική της ευημερία.

Με βάση αυτό εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου των Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου και Ηρακλή Γωνιάδη με θέμα την Επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν από τους ομιλητές, στη χώρα μας η επιχειρηματική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη καινοτομίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.

Για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση θα πρέπει κατʼ αρχήν ως χώρα να ξεφύγουμε από το σημερινό μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Πρωταρχικός στόχος όπως λέχθηκε είναι η βελτίωση της ποιότητας της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μόνο δίνοντας έμφαση στην ποιοτική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια επιχειρηματικότητα μεγάλων δυνατοτήτων που πάνω απʼ όλα δημιουργεί πολλές και καλές θέσεις εργασίας.

Και από την άλλη οι επιχειρήσεις πρέπει να στραφούν προς την καινοτομία γιατί η καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα θα αποβεί προς όφελος της κοινωνίας.

Πρέπει ως κοινωνία να στοχεύουμε σε μια ισχυρή οικονομία με καινοτόμες επιχειρήσεις όπως επίσης πρέπει στόχος να είναι η επίτευξη συνθηκών κοινωνικής συνοχής, γιατί όσο λιγότερες είναι οι ανισότητες και οι κακώς εννοούμενες κοινωνικές διαφοροποιήσεις, τόσο λιγότερες είναι οι συγκρούσεις και καλύτερη η ζωή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.