Εν αναμονη…του Υπουργειου Υγειας

Της Έκδοσης

Σε πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού μας απαρατηρήτου ήρθε η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προς τον Υπουργό Υγείας για το ζήτημα της μετακίνησης δύο αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Κομοτηνής προς το νοσοκομείο των Σερρών.

Ο βουλευτής μάλιστα κάνει ρητή αναφορά στην σχετική απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ που παρά όπως επισημαίνει τις όποιες αντιδράσεις υπήρχαν τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα, δίχως απαραιτήτως να δουν το φως της δημοσιότητας, προχώρησε στην εν λόγω απόφαση που μετακινεί δύο αναισθησιολόγους από το ήδη υποστελεχωμένο τμήμα του Σισμανογλείου 200 χλμ μακριά για πρωινή εργασία και εφημερίες όπως επισημαίνεται.

Πέραν των ήδη γραφομένων και στην χθεσινή μας παρέμβαση, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έρχεται να προσθέσει και το επιλέον επιχειρήματα ως προς την ανάγκη ανατροπής της απόφασης, ήτοι το ζήτημα της ασφαλούς οδικής επιστροφής σε μια διαδρομή δύο και πλέον ωρών από τις Σέρρες στην Κομοτηνή, μετά από ένα ολονύχτιο βραδινό χειρουργείο για τους δύο αναισθησιολόγους.

Ότι είχαμε να πούμε επί της απόφασης αυτής καθ’αυτής το επισημάναμε στο χθεσινό μας σχόλιο, ωστόσο αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του Υπουργείου Υγείας επί των ερωτημάτων που του έθεσε ο κ. Αχμέτ ειδικά ως προς το γιατί τελικά επιλέχθηκαν αναισθησιολόγοι του Σισμανογλείου την ώρα που υπάρχουν μεγάλες δομές υγείας δίπλα στις Σέρρες που θα μπορούσαν να καλύψουν μια πρόσκαιρη και επείγουσα ανάγκη.

Εν αναμονή λοιπόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.