Εμφαση στην υπαιθρο

Η συγκρότηση του διυπουργικού οργάνου για την περιφέρεια και τον αγροτικό κόσμο, προδήλως μαρτυρά και την βούληση του Πρωθυπουργού για ενεργότερη εμπλοκή στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ενός σημαντικού κομματιού του πληθυσμού που παραδοσιακά στήριζε το ΠΑΣΟΚ, πλην όμως στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έδειξε ότι δυσπιστούν έναντι αυτού. Αναμφισβήτητα ο αγροτικός κόσμος της χώρας επλήγη τα τελευταία χρόνια από συγκεκριμένες επιλογές. Φαίνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον αγροτικό κόσμο.

Απαιτούνται ενεργές πολιτικές ώστε ο αγροτικός κόσμος να ανασάνει και μπορέσει να βελτιώσει τις καλλιέργειές του. Επί του πρακτέου λοιπόν θα κριθεί η κατ’αρχάς θετική αυτή κίνηση του Πρωθυπουργού. Ο αγροτικός κόσμος δικαίως προσδοκά λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν. Το ζητούμενο είναι να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες, οι μετέχοντες σε αυτό το διυπουργικό όργανο, ώστε να μειωθούν και οι όποιες αποστάσεις δημιουργήθηκαν ανάμεσα στον αγροτικό κόσμο και στο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένες πολιτικές απαιτούνται και κυρίως πάταγμα της γραφειοκρατίας αλλά και άλλη πολιτική από την Αγροτική Τράπεζα. Το στοίχημα θα κριθεί στον αμέσως επόμενο καιρό, από τα πρώτα δείγματα γραφής. Ο αγροτικός κόσμος αναμένει και θα επιδοκιμάσει πολιτικές που θα τον βοηθήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.