Ελπιζοντας το θαυμα

Ξεκίνησαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις. Η αγορά παραμένει μουδιασμένη καθώς η διεθνής οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των καταναλωτών.

Όλοι έμποροι, καταναλωτές αλλά και η κυβέρνηση ελπίζουν στο θαύμα των εκπτώσεων.

Από την πλευρά τους οι έμποροι περιμένουν οι εκπτώσεις να αποτελέσουν τονωτική ένεση στο μειωμένο από τα Χριστούγεννα τζίρο τους.

Η κυβέρνηση αναμένει θετική επίδραση στον πληθωρισμό σε μια δύσκολη συγκυρία με έντονες τις ανατιμητικές τάσεις. Οι κυβερνώντες πιστεύουν ότι οι εκπτώσεις θα συμβάλουν στην αποσυμπίεση των τιμών μιας μεγάλης γκάμας καταναλωτικών αγαθών που θα επηρεάσουν θετικά τον πληθωρισμό.

Και οι καταναλωτές το πορτοφόλι των οποίων δέχεται συστηματική επίθεση τους τελευταίους μήνες από μπαράζ αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν αγορές σε φιλικότερες τιμές. Ειδικότερα όμως για αυτούς καλό είναι πριν προχωρήσουν σε αγορά να κάνουν πρώτα έρευνα και να προσέξουν αν οι εκπτώσεις είναι πραγματικές. Κυρίως δε να αγοράσουν ό,τι αντέχει η αγοραστική τους δύναμη και όχι όσο αντέχει η ήδη παραφουσκωμένη πιστωτική τους κάρτα…

Γιατί οι τράπεζες δεν αστειεύονται σε περίπτωση που θα δυσκολευθούν να πληρώσουν.

Έμποροι, καταναλωτές και κυβέρνηση περιμένουν λοιπόν τις ημέρες των εκπτώσεων να αποδειχθούν για αυτούς «αλκυονίδες» ελπίζοντας στο «θαύμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.