Ελλαδα τριτοκοσμικη χωρα

Χωρίς βενζίνη τα πρατήρια καυσίμων, λόγω της απεργίας των βυτιοφορέων, που προκάλεσε τον «πανικό του ρεζερβουάρ» και η Ελλάδα ζει κατάσταση επικείμενου πολέμου, η οποία οξύνεται και με την έλλειψη τροφίμων, αφού την περασμένη εβδομάδα παρέλυσαν οι μεταφορές.

Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σ’ αυτό το κλίμα πανικού, οι κερδοσκόποι για να ανεβάσουν τις τιμές, τροφοδοτώντας την καλπάζουσα ακρίβεια.

Είναι γνωστό ωστόσο ότι κανένα μέτρο αυτής της κυβέρνησης δεν αποδίδει, διότι απλούστατα τίποτε δεν εφαρμόζεται, ούτε και κινητοποιούνται οι αρμόδιοι κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ούτε οι υπουργοί δεν μπορούν να προβλέψουν ούτε και να προλάβουν καταστάσεις, οι οποίες εντείνουν τη λαϊκή δυσφορία και δυσαρέσκεια, αλλά και πλήττουν την οικονομία του τόπου.

Μία χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική πρέπει να έχει τη σύνεση να λαμβάνει μέτρα, ώστε να μπορεί να επιβιώνει των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων αντιμετωπίστηκε με τη συνήθη κυβερνητική αδιαφορία. Δεν έγινε διάλογος και διαπραγμάτευση με τους απεργούς για να αναζητηθούν λύσεις, προφανώς, διότι η κυβέρνηση πίστευε πως δεν θα προκύψουν προβλήματα.

Μόλις παρατηρήθηκαν οι πρώτες ελλείψεις σε βενζίνη και πήραν φωτιά τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, έσπευσαν όλοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ. Σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές χιλιομέτρων και, όπως ήταν αναμενόμενο, «στέγνωσαν» το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί οι αντλίες των πρατηρίων. Εικόνες ντροπής, εικόνες που ανήκουν σε μια τριτοκοσμική χώρα.

Ο πανικός έδειξε ότι η Ελλάδα, γενικώς, δεν είναι σοβαρή χώρα σε όλα τα επίπεδα. Προπαντός δεν είναι σε κυβερνητικό επίπεδο, αφού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια απεργία, που προκαλεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.