Εκρηξη εγκληματικοτητας

Μια σειρά από περιστατικά ωμής βίας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων δείχνει τη δραματική αύξηση όλων των μορφών εγκληματικότητας κατά το έτος 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε παραμονές Χριστουγέννων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, η εγκληματικότητα παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, και μάλιστα σε ορισμένους τομείς προσεγγίζει και ξεπερνά το 50%.

Καθημερινά το αστυνομικό δελτίο ξεχειλίζει από περιστατικά όπως αυτό του σκοπευτή με τζιπ που κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αθήνας και πυροβολούσε ανυποψίαστους πολίτες.

Η νέα τρομοκρατική επίθεση, μια σειρά ένοπλων ληστειών σε τράπεζες ή και σε σπίτια, η δολοφονία του άτυχου ταξιτζή στην Θεσσαλονίκη, αποδεικνύουν την ανάγκη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να θέσει προτεραιότητες.

Προτεραιότητες που ξεκινούν από την ασφάλεια της καθημερινότητας του πολίτη έως και το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και την πάταξη της τρομοκρατίας.

Ο υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης έχει εμπειρία.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να επισπεύσει τις αλλαγές και την ανασυγκρότηση της αστυνομίας. Είναι ανάγκη να γίνουν ρήξεις και τομές στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει αποδείξει ότι μπορεί…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.