Εκλογολογιας το αναγνωσμα

Τους τελευταίους μήνες έχει αναπτυχθεί μία συνεχής και άνευ ουσίας εκλογολογία όχι μόνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβέρνησης, εφόσον ο ίδιος ο πρωθυπουργός με έμμεσο τρόπο δηλώνει ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ενώ πολλοί υπουργοί με δηλώσεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν λόγο για πρόωρες και ειδικότερα το πότε οι εκλογές χαρακτηρίζονται πρόωρες. Έτσι η χώρα ζει υπό καθεστώς μιας μακράς προεκλογικής περιόδου που έχει σαν συνέπεια τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα να τίθενται σε δεύτερη μοίρα.

Τις τελευταίες μάλιστα μέρες με το σκεπτικό ότι αν δεν περάσουν οι μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, η Ελλάδα ζει σε απαράδεκτο καθεστώς. Θα ψηφισθεί ή όχι η αναθεώρηση του άρθρου 16; Αν υπάρξουν αντιδράσεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Στην ουσία δηλαδή υπό το βάρος της μεταρρύθμισης «απειλείται» η χώρα με εκλογές.

Και επειδή καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει οι κυβερνώντες ας σοβαρευτούν και ας κυβερνήσουν επιτέλους, γιατί γι’ αυτό εκλέχτηκαν από τον ελληνικό λαό. Ας σταματήσουν επιτέλους να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα. Γιατί ο συσχετισμός των πρόωρων εκλογών με τις μεταρρυθμίσεις που ευαγγελίστηκαν δεν αποτελεί παρά τη χειρότερη μορφή προπαγάνδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.