Εκει που δεν μπορει η κυβερνηση, υπαρχει η δικαιοσυνη

Της έκδοσης

Δεκτή, εν μέρει, έγινε την Πέμπτη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση καταναλωτικών ενώσεων για να δοθεί προσωρινή διαταγή  που να απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο διατάσσει να μην εκτελούνται εντολές διακοπής ρεύματος μόνο για ευαίσθητους καταναλωτές. Συγκεκριμένα απαγορεύει προσωρινά τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση μη καταβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, στα οικιακά τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν των ευάλωτων πελατών βάσει του άρθρου 52 ν. 4001/2011.

Στο νόμο αυτό εντάσσονται οι οικονομικά ασθενείς οικιακοί καταναλωτές, οι ηλικιωμένοι που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας υπό την προϋπόθεση ότι δεν διαμένουν με άλλο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει το ίδιο όριο ηλικίας, πελάτες με σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η απόφαση ισχύει μέχρι τη συζήτηση της αγωγής, στις 6 Ιουλίου, υπό τον όρο να μη ζητηθεί άλλη αναβολή.

Εν αναμονή της οριστικής απόφασης, τα νέα για τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας είναι ευχάριστα. Και σίγουρα δείχνουν για άλλη μια φορά, πως η δικαιοσύνη είναι το αποκούμπι της κοινωνίας. Εκεί που δεν μπορεί η κυβέρνηση, υπάρχει η δικαιοσύνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.