Ειναι σωστο να διωχνουμε τους Συριζαιους απ’ τις διαδηλωσεις;

Διάβαζα την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣυΡιζΑ Θεσσαλονίκης, που έλεγε πως στη διαδήλωση της 19ης Μάρτη, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Δράσης κατά του Ρατσισμού, «μια ομάδα» πήγε και τους είπε να κατεβάσουν το πανό τους και τους «τραμπούκισε».
 
Την ίδια μέρα, 19 Μάρτη, και εμείς στην Ξάνθη είχαμε την ίδια συζήτηση: Είναι σωστό να συμμετέχει η Νεολαία του ΣυΡιζΑ με πανό (γιατί αυθορμήτως μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει) σε μια αντιρατσιστική πορεία, τη στιγμή που η κυβέρνηση τους πνίγει παιδιά στο Αιγαίο; Έχουν χώρο σε μια τέτοια πορεία;
 
Γιατί, είναι σοβαρό αυτό: Είναι σαν να συμμετέχει η ναζιστική συμμορία με το πανό της, κανονικά, σε μια πορεία που γίνεται ενάντια στα πογκρόμ εις βάρος των μεταναστών. Είναι σαν να συμμετέχουν το ΠαΣοΚ και η ΝΔ με τα πανό τους, κανονικά, σε μια πορεία ενάντια στην διαπλοκή και τα μνημόνια.
 
«Εναντιώνονται στην ίδια τους κυβέρνηση και η επαναστατική αριστερά πρέπει να τους κερδίσει στις γραμμές της, γιατί αυτά τα παιδιά ήταν τόσα χρόνια στο κίνημα» έλεγε ένας σύντροφος.
 
Διαφώνησα…
 
Δεν εναντιώνονται καθόλου σε κανέναν! Αντίθετα αυτά τα παιδιά, σήμερα, υποστηρίζουν φανατικά μια κυβέρνηση που δε ρίχνει τον φράχτη στον Έβρο και δεν ανοίγει τα σύνορα στους πρόσφυγες και μαζί με τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και το ΝΑΤΟ, πνίγει παιδιά στο Αιγαίο.
 
Αυτά τα παιδιά, μπορεί να ήταν μαχητικά στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού και να τρώγαμε δακρυγόνα μαζί τόσα χρόνια, αλλά σήμερα, υποστηρίζουν φανατικά μια κυβέρνηση που δίνει άδεια λειτουργίας στην «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. (Το ίδιο ισχύει και για τη βουλευτίνα Κατερίνα Ιγγλέζη. Τόσα χρόνια ήμασταν μαζί στον αγώνα, έφαγε τόνους δακρυγόνα μαζί μας, έφαγε ξύλο απ’ τα ΜΑΤ, αλλά σήμερα που η κυβέρνησή της δίνει άδεια στην «Ελληνικός Χρυσός» δε παραιτείται από το αξίωμα να έρθει μαζί μας, με το κίνημα, να παλέψουμε μαζί).
 
Αυτά τα παιδιά, τόσα χρόνια μπορεί να ήταν στην πρώτη γραμμή στον αγώνα μας ενάντια στα μνημόνια, αλλά σήμερα υπερασπίζονται φανατικά μια κυβέρνηση που όχι μόνο απάτησε όλους μας, λέγοντας πως θα καταργήσει τα μνημόνια και αντί να τα καταργήσει έφερε το 3ο και χειρότερο… και έχει στείλει και άλλους φίλους μας στο εξωτερικό και άλλους συνανθρώπους μας σε αυτοκτονία.
 
Με λίγα λόγια, αυτά τα παιδιά δεν είναι καθόλου «αθώα». Είναι συνένοχοι! Όπως είναι συνένοχοι αυτοί που στηρίζουν/ψηφίζουν μνημονιακές κυβερνήσεις τόσα χρόνια και τους δίνουν εξουσία να μας εξοντώνουν οικονομικά… Είναι συνένοχοι, όπως οι «τενεκέδες» που με την ψήφο τους οπλίζουν το χέρι των ναζιστών για να δολοφονούν μετανάστες, αριστερούς, ομοφιλόφυλους κλπ. (Και οι δύο δολοφονούν: οι μεν οικονομικά, οι δε κανονικά).
 
Τα παιδιά αυτά, λοιπόν, αν είναι ειλικρινή σ’ αυτά που λένε για το ρατσισμό, φασισμό, μνημόνια, λεηλασία της φύσης, να σηκωθούν να φύγουν εδώ και τώρα απ’ το «μόρφωμα» αυτό και να κατέβουν στο κίνημα. Αλλιώς αν έχουν έστω ίχνος ντροπής –που μέχρι τώρα δε φαίνεται να έχουν– «να το βουλώσουν» και να κάτσουν στο σπιτάκι τους και να συνεχίσουν να «θαυμάζουν» τον «μέγα» Ηγέτη και την «αριστερή» κυβέρνηση τους.
 
Αυθόρμητα, λοιπόν, μπορεί να έρθει όποιος θέλει στις πορείες και στις διαδηλώσεις. Τα πανό του ΣυΡιζΑ ή της Νεολαίας ΣυΡιζΑ δεν χωράνε στο κίνημα. Και καλά έκαναν οι σύντροφοι που δεν τους επέτρεψαν να σηκώσουν πανό – έστω και «τραμπουκίζοντας».
 
ΥΓ: Μη σηκωθεί κανένας βολεμένος στα γραφεία τσιπροφρουρός τώρα και μου μιλήσει για την ηθική της Αριστεράς (χωρίς να ντρέπεται) ή μου αρχίσει ότι αυτό που λέω ανήκει στην κατηγορία «αστυνόμευσης στην Αριστερά για το ποιους θα βάλουμε και ποιους όχι στις πορείες». Το επαναλαμβάνω: Αυθορμήτως μπορεί να κατέβει όποιος θέλει στο δρόμο. Πανό δολοφόνων δε θέλουμε!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.