Ειναι λυση το προκατασκευασμενο κολυμβητηριο για το Δημο Κομοτηνης;

Της έκδοσης

Προκατασκευασμένο κολυμβητήριο σχεδιάζει να κατασκευάσει ο Δήμος Ξάνθης, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε την προσπάθεια να ανοίξει ξανά το Δημοτικό του Κολυμβητήριο, όπως μάθαμε από την Κ. Καραθεοδωρή, η οποία ανέλαβε να εκπονήσει τις μελέτες για αυτό.

Το προκατασκευασμένο ανοιχτό κολυμβητήριο, για όσους αναρωτιούνται, είναι σχετικά, αλλά όχι πολύ, καινούρια προσέγγιση, μιας και θεωρητικά, γίνεται με πολύ χαμηλότερο κόστος, από τη λύση του σκυροδέματος.

Δεν γνωρίζουμε την στόχευση του Δήμου Ξάνθης με την δεύτερη πισίνα, αλλά θα πρέπει να σημειώσουμε πως με την Κομοτηνή να παραμένει χωρίς κολυμβητήριο στον αστικό της ιστό, και να βασίζεται στο ΔΠΘ για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους δημότες της, ακόμα και αυτό είναι μια κάποια λύση.

Βέβαια θα πείτε, η πόλη έχει ήδη κολυμβητήριο, και οι πισίνες του, όποια και αν είναι τα ζητήματα που έχει το κτίριο που τις περιβάλλει από άποψη νομιμότητας (τα οποία υποτίθεται έχουν λυθεί) οι ίδιες δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, εκτός φυσικά και αν υπολογίσουμε τους απαρχαιωμένους πλέον μηχανισμούς θέρμανσης και την όποια φθορά από τα 10 και παραπάνω χρόνια μη λειτουργίας.

Και μπορεί το κολυμβητήριο του ΔΠΘ να αποτελεί μια λύση η οποία έχει εξυπηρετήσει και τις δύο πλευρές, όμως η συνεχιζόμενη συνεργασία δεν μπορεί να είναι πάντα δεδομένη.

Για αυτό και ίσως θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για μια εναλλακτική λύση, και ίσως το προκατασκευασμένο να μας τη δώσει, μιας και δεν φαινόμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε το υφιστάμενο. Όσο για το γεγονός ότι είναι ανοιχτό; Ας μην ανησυχούμε πολύ, και το παλιό της Κομοτηνής, άδεια για ανοιχτό κολυμβητήριο (φέρεται) πως είχε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.