Ειναι η συνεχεια του κρατους, ηλιθιε!

Όταν έπεφτα για ύπνο το βράδυ της Τρίτης, ήμουν σίγουρος πως την επόμενη μέρα, ο Γιάννης Μουζάλας δε θα είναι πια στην κυβέρνηση…
 
Όχι για τις σαπίλες που είπε για το ΝΑΤΟ κλπ, ούτε για τα όσα έπραξε τόσο καιρό στο πόστο του… αλλά επειδή μίλησε για Δημοκρατία της Μακεδονίας και όχι για FYROM.
 
Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, που «απειλεί» τη συνέχεια του κράτους και το ξέρουμε όλοι.
 
Η φάρσα είναι ότι και ο ίδιος ο Μουζάλας υποστήριζε στην ίδια του τη συνέντευξη, τη συνέχεια του (εθνικού-αστικού) κράτους, όταν στην ερώτηση «Πώς γίνεται ένα κόμμα της Αριστεράς να διαχωρίζει τους ανθρώπους σε πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες;» απαντούσε «Άλλο η ιδεολογία, άλλο το κράτος. Το κράτος έχει νόμους και βάσει αυτών κινούμαστε. Δε ζούμε σ’ ένα παραμύθι».
 
Ε, σύμφωνα με τους –άγραφους– νόμους του κράτους, λοιπόν, δε μπορείς να αποκαλείς τη γείτονα χώρα ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. «Σκόπια» θα τη λες ή «FYROM».
 
Σύμφωνα με τους –άγραφους– νόμους του κράτους, δε μπορείς να λες «Μακεδόνες» τους κατοίκους της γείτονας χώρας. Θα τους λες «Σκοπιανούς» ή –στην χειρότερη περίπτωση– «Σλαβομακεδόνες» (που σου προτείνω να το αποφεύγεις ακόμα και αυτό).
 
Σύμφωνα με τους –άγραφους– νόμους του κράτους, κάποιους «πράκτορες» της γείτονας χώρας εν Ελλάδι, που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες, θα τους λες «Σλαβόφωνοι Έλληνες» ή ακόμα και «Γυφτοσκοπιανοί».
 
Αλλιώς θα φύγεις απ’ το Υπουργείο. Διότι όλα αυτά είναι μεγαλύτερα εγκλήματα απ’ το να φέρνεις μνημόνια στη χώρα και να στέλνεις εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεργία και στις ουρές των ΟΑΕΔ.
 
• Διότι αυτά είναι μεγαλύτερα εγκλήματα απ’ το να φτιάχνεις –ή να μην γκρεμίζεις– φράχτες και να στέλνεις εκατοντάδες αθώες ψυχές στο θάνατο (ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα).
• Διότι αυτά είναι μεγαλύτερα εγκλήματα απ’ το να αναγκάζεις χιλιάδες νέους να πιάνουν τον δρόμο της Γερμανίας-Ολλανδίας-Βρετανίας για να βρουν δουλειά να δουλέψουν.
• Διότι αυτά είναι μεγαλύτερα εγκλήματα απ’ το να ξεπουλάς τη δημόσια περιουσία της χώρας σε γερμανικές (ή κινέζικες) κρατικές εταιρίες.
 
«Άλλο η ιδεολογία, άλλο το κράτος» λοιπόν, στο ομορφότερο προτεκτοράτο της ΕΕ.
 
Το κράτος πρέπει να παράγει και να αναπαράγει έναν σάπιο ιδεαλισμό και εθνικισμό και να τα σερβίρει ως «όπιο» στους πολίτες του, που τους βασανίζει με τη λιτότητα, τη κατάργηση της δημοκρατίας και τη φορολεηλασία.
 
Δεν έχει σημασία αν θα είναι στην κυβέρνηση ο ακροδεξιός Σαμαράς ή ο «αριστερός» Τσίπρας.
 
Και η τραγωδία είναι ότι τον εθνικισμό που σερβίρουν το κράτος, η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη (τη στιγμή που εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις πήγαν στην γείτονα χώρα – και στα επίσημα χαρτιά τους έχουν έδρα την Δημοκρατία της Μακεδονίας) τον τρώνε τα «θύματά» τους: τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι με επισφάλεια, αλλά και… κάποιοι αριστεροί.
 
Να το ξαναπώ: Η δομή αυτή του κράτους πρέπει να γκρεμιστεί ούτως ώστε «να μην μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα» (που έλεγε και ένας σοφός Ρώσος πριν 100 χρόνια) και να επανιδρύσουμε τη χώρα μας. Να φτιάξουμε μια χώρα ανεξάρτητη, δημοκρατική, με ανθρώπινα δικαιώματα. Μια χώρα που θα αποτελεί το κάστρο της δημοκρατίας και των ελευθεριών στην Ευρώπη (και δεν εννοώ την ΕΕ).
 
Γιατί η συνέχεια του κράτους –μ’ αυτή τη δομή– σημαίνει λιτότητα, μνημόνια, εξαθλίωση, ρατσισμός, εθνικισμός, καταπίεση, λεηλασία της φύσης, παράνοια –να βλέπεις εχθρούς παντού–, «χούντα» του κεφαλαίου.
 
Και για να γκρεμιστεί η δομή αυτή, πρέπει να τα βγει μπροστά η Αριστερά, με τόλμη, με ριζοσπαστισμό, χωρίς λαϊκισμούς και «πατριωτική φιλολογία», με ανοιχτή καρδιά και καθαρές κουβέντες, εξηγώντας πως η συνέχεια του κράτους συμφέρει στους εκμεταλλευτές και όχι στα λαϊκά στρώματα και το ότι ήρθε η ώρα να παλέψουμε για ψωμί αλλά και τριαντάφυλλα.
 
Αυτό είναι το χρέος μας στις επόμενες γενιές.
 
*Ο Μουσταφά Τσολάκ είναι δημοσιογράφος, μεταφραστής και μέλος της ΛΑΕ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.