Ευτυχως υπαρχει και το συνταγμα

Εξανέστη το σύνολο σχεδόν του τύπου για την προφορική συνέντευξη που προτείνει η κυβέρνηση να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας στις προσλήψεις του δημόσιου.

Προφορική συνέντευξη που μπορεί ν’ ακυρώσει βαθμούς πτυχίου άριστους, καθώς και διδακτορικού και μεταπτυχιακού, χωρίς μάλιστα η βαθμολόγησή της, – άρα αυτή θα είναι καθοριστική για την είσοδο ή μη στο δημόσιο, – δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο ένστασης.

Ξαναγυρίζουμε έτσι χρόνια πίσω, που η ευαρέσκεια ή μη στο πρόσωπο, θα κρίνει την επαγγελματική αποκατάσταση ενός φερέλπιδος με αντικειμενικά κριτήρια νέου, κι εκτός των άλλων ξαναγυρίζουμε σε χρόνια που επαναφέρουν στη συνείδηση ότι καμία πρόσληψη στον δημόσιο τομέα δε θα είναι αξιοκρατική.

Αυτού του είδους η συνείδηση γεννά όμως υποταγμένα κι αναξιοπρεπή άτομα, άτομα που πιστεύουν ότι η πολιτεία τους, το κράτος τους είναι του «γλειψίματος» και της υποταγής, και που είναι σίγουρο ότι θα το οδηγήσουν στο μαρασμό και την οπισθοδρόμηση.

Όλα τα μεγάλα, όπως κι η πρόοδος ενός κράτους από το συναίσθημα ότι όλα γίνονται καλύτερα εκκινούν.

Μοναδική μας ελπίδα για την αποφυγή μιας ακόμη κοινωνικής οπισθοδρόμησης, το σύνταγμά μας που προασπίζεται την αξιοκρατία και τη διαφάνεια…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.