Εχει ορια η ντροπη;

Της Έκδοσης

Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά κατά την δική μας άποψη, η εν λόγω φωτογραφία είναι βαθιά ντροπιαστική, ακόμα και για ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που διαχρονικά επιδεικνύει πως δεν υπάρχουν όρια σε ό,τι αφορά την επικοινωνιακή του τακτική.

Αφενός για την αισθητική της εικόνας μιας ευτυχούς «μάζωξης» πάνω, στην κυριολεξία, από έναν φρεσκοεγχειρισμένο άνθρωπο – ασχέτως του μεγέθους ή της δυσκολίας του εγχειρήματος – πολύ δε περισσότερο του εν λόγω ασθενούς ο οποίος αποτέλεσε μεν τον πρώτο Έλληνα που έκανε χρήση του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων, περιμένοντας πρώτα στην λίστα αναμονής από το 2019 παρακαλώ.

Γεγονός που υπογραμμίστηκε και στις περιχαρείς δηλώσεις που ακολούθησαν της ολοκλήρωσης του χειρουργείου από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Αφετέρου για την συμβολική που αυτή εκπέμπει, αρχικά το «τα πάντα για μια φωτογραφία» από πλευράς των πολιτικών μας εκπροσώπων και ακολούθως της εγκαθίδρυσης της λογικής που διέπει άλλωστε τα απογευματινά χειρουργεία ήτοι το «πλήρωσε για να καταφέρει το κράτος να σου προσφέρει αυτό που ούτως ή άλλως έπρεπε να προσφέρει στο δημόσιο ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας και το οποίο πολλάκις έχεις πληρώσει από τότε που γεννήθηκες».

Όπως βέβαια πληρώνουμε στα δημόσια δωρεάν νοσοκομεία χρόνια τώρα, γάζες, εμβόλια, σύριγγες και πολλά άλλα που θα έπρεπε να παράσχονται δωρεάν.

Μια φωτογραφία που ξεπερνά κατά την δική μας άποψη τα όρια της ανοχής ως προς το τι θα πρέπει να «διαφημίζεται» ακόμα και προς υποστήριξη ενός θεσμού, που αποτελεί από μόνος του ομολογία πλήρους αδιαφορίας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ανοιχτών ζητημάτων του ΕΣΥ, βλέπετε προσλήψεις προσωπικού, υποδομές κ.ο.κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.