Δυο νεα προγραμματα σπουδων στο ΔΠΘ;

Της Έκδοσης

Με το σταγονόμετρο έρχονται στο φως οι λεπτομέρειες του σχεδίου για την αναβάθμιση του ΔΠΘ, που προωθεί η κυβέρνηση.

Αφού με σπουδή το υπουργείο Παιδείας έσπευσε να ανακοινώσει την πρόθεση του να καταστήσει το ΔΠΘ το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, δίνοντας επιγραμματικά μόνο στοιχεία για τα περιεχόμενα του περίφημου νομοσχεδίου, έρχεται τώρα ο υπουργός να δημοσιοποιήσει ένα επιπλέον στοιχείο.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μανιφέστο» και τη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη, ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, κάνει γνωστό πως το νομοσχέδιο θα προβλέπει «δύο νέα προγράμματα σπουδών για το ΔΠΘ: Ψηφιακές Εφαρμογές στις Τέχνες και τον Πολιτισμό και ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα Ελληνιστικών Σπουδών».

Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός ισχυρίστηκε πως με την υλοποίηση του νομοσχεδίου «το Δημοκρίτειο θα καταστεί εκπαιδευτικός και ερευνητικός προορισμός όχι μόνο για όλη την Ελλάδα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Θα σας έλεγα, μάλιστα, ότι πολλές από αυτές τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε στο Δημοκρίτειο μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας συνολικότερης αναδιάταξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Υποθέτουμε πως τα νέα αυτά προγράμματα σπουδών περιλαμβάνονται στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών (για την οποίο υπάρχουν ήδη αντιδράσεις), χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται στη συνέντευξη του υπουργού.

Γενικά πάντως στην εν λόγω υπόθεση, σχέδιο νόμου ακούμε και σχέδιο νόμου δεν βλέπουμε, παρά μόνο δηλώσεις, πληροφορίες, φήμες και «διαρροές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.