Διοδια-τζοκερ

Της έκδοσης

Δεν αυξάνονται τα διόδια, και συνεχίζει να ισχύει η ελεύθερη διέλευση για τους κατοίκους των παρακείμενων σε αυτά περιοχών, όπως ανακοινώθηκε τις τελευταίες μέρες.
 
Πού οφείλεται αυτό, θα αναρωτηθείτε. Μετάνιωσε η Κυβέρνηση, οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο, ή μήπως ολοκληρώθηκαν τα ηλεκτρονικά διόδια; Τίποτα από αυτά.
 
Η τρέχουσα κατάσταση θα παραμείνει σε ισχύ γιατί πολύ απλά η απόφαση για τη νέα Τιμολογιακή Πολιτική διοδίων της Εγνατίας Οδού που υπογράφηκε τον Αύγουστο και προβλέπει αυξήσεις διοδίων και κατάργηση απαλλαγών, δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG- MOVE).
 
Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει εγκριθεί ακόμα η τιμολογιακή πολιτική δεν είναι ξεκάθαρος, μια και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας της ΕΕ κινούνται πάντα αργά.
 
Όμως δεν είναι και καιρός για πανηγυρισμούς, μιας και η διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης εξαρτάται από το πόσο χρόνο θα πάρει στην Γενική διεύθυνση να εγκρίνει την τιμολογιακή πολιτική, κάτι που μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη.
 
Αυτός όμως δεν είναι σοβαρός τρόπος διαχείρισης των οδικών αξόνων της χώρας, αλλά και της ενημέρωσης του κοινού, που μπορεί να δει σε μια μέρα το κόστος μετακίνησής του να εκτοξεύεται κυριολεκτικά.
 
Βέβαια μπορεί μέχρι να βγάλει την απόφαση η Γενική Διεύθυνση να έχουν δημιουργηθεί τα ηλεκτρονικά διόδια, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κινείται τόσο αργά όσο το Ελληνικό κράτος.
 
Για αυτό και καλό θα ήταν από τον Ιανουάριο, να είμαστε προσεκτικοί, και να ξέρουμε ότι μπορεί να ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας με τα διόδια σε μία τιμή, και να τα βρούμε διαφορετικά. Έτσι το υπουργείο φροντίζει για να μένουμε πάντα σε εγρήγορση στον αυτοκινητόδρομο, και να μπορούμε να εκπλησσόμαστε είτε ευχάριστα, είτε δυσάρεστα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.