Διεργασιες και πρυτανικες εκλογες για πρωτη φορα χωρις «σχηματα»

Της έκδοσης

«Κυριακή, κοντή γιορτή» και έφτασε ο καιρός για την εκλογή νέου πρυτανικού σχήματος στο Δημοκρίτειο. Εκλογές που θα γίνουν την Τρίτη, 22/5, από τις οποίες θα αναδειχθεί το νέο πρυτανικό σχήμα, με τον πρύτανη και τους τέσσερις αναπληρωτές πρύτανη.
 
Να σημειώσουμε ότι οι εκλογές αυτές έχουν μια ιδιομορφία, καθώς θα στηθεί χωριστή κάλπη για τους πρυτάνεις και χωριστή για τους αντιπρυτάνεις, και είναι πρώτη φορά που δεν κατεβαίνουν προς ψήφιση ολοκληρωμένα σχήματα, με την πεντάδα που πρόκειται να «κυβερνήσει» το Δημοκρίτειο.
 
Εξ ου κι αυτές οι πρυτανικές εκλογές είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, αφού προαπαιτούνται μετά τις εκλογές συγκλίσεις μεταξύ του πρύτανη που θα αναδειχθεί, έστω και μετά από επαναληπτικές εκλογές  ─θα γίνουν την επομένη μέρα─, με τους εκλεγέντες αναπληρωτές πρύτανη. Κι αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, γιατί κανείς, πόσω μάλλον  οι πανεπιστημιακοί, δεν είναι σε ιδεολογικό επίπεδο «tabula rasa», άρα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πώς θα συγκλίνουν απόψεις μεταξύ π.χ. της πλήρους ιδιωτικοποίησης των μεταφορών των φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη ή της διατήρησης της κατάστασης ως έχει.
 
Επί του παρόντος πάντως απ’ ό,τι μάθαμε και οι τέσσερις υποψήφιοι πρυτάνεις, οι κ.κ. Πολυχρονίδης, Κολιός, Μπότσαρης και Τσαουσίδης έχουν επισκεφθεί τις Σχολές του Δημοκριτείου και έχουν ξετυλίξει απόψεις και σκέψεις για τη διαχείριση του πολυπαθούς Ιδρύματος, που ευχόμαστε να επανέλθει συντομότατα σε ορθή πορεία σε όλα τα επίπεδα. Αρχίζοντας από το υπουργείο Παιδείας που ελπίζουμε τώρα, κάποια στιγμή, ειλικρινά να κατανοήσει τη στρατηγική σημασία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, την πέρα από προσωπικούς συμψηφισμούς και κομματικά οφέλη, κάνοντας γι’ αυτό  τα βέλτιστα.
 
Αν η τοπική κοινωνία πάντως ψήφιζε είναι σίγουρο ότι η ψήφος της «δαγκωτή» θα ήταν για την κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, για τις πράξεις της πρωτίστως προς την κοινωνία της πόλης μας –γεγονός που άμεσα μάς αφορά─ αλλά και  την ακαδημαϊκή κοινότητα.
 
Θα αργήσει πολύ μάλλον όμως να δούμε μια νέα εποχή να ξημερώνει στο Δημοκρίτειο με την ανάληψη των ευθυνών της Διοίκησής του και από γυναίκες, γυναίκες, ναι, πρυτάνεις.
 
Με εκείνο και με τ’ άλλο όμως πάλι καλά που ανάμεσα στους εννέα υποψηφίους αναπληρωτές πρύτανη, οι τρεις τους είναι γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο έχουσες σχέση με Σχολές της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.