Διχως ειδοποιητηρια αλλα με παραταση η καταβολη των εισφορων του ΕΦΚΑ

Της έκδοσης

Προθεσμία για την καταβολή των τρεχουσών εισφορών αλλά και τη δόση για την εξόφληση των χρεωστικών υπολοίπων για την εκκαθάριση του 2017 ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ταμείου, η προθεσμία καταβολής των εισφορών του μηνός Ιουνίου για τους Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους, παρατείνεται έως την Παρασκευή 10 Αυγούστου, ενώ έως και τις 10 Αυγούστου παρατείνεται και η προθεσμία καταβολής της τρίτης δόσης εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2017 των Μη μισθωτών ασφαλισμένων.
 
Καλή και αποδεκτή η παράταση αν σκεφτεί κανείς πως οι «λογαριασμοί» τρέχουν εν αντιθέσει με το ρευστό στις τσέπες των ασφαλισμένων, αρκεί βέβαια η προθεσμία να ξεκινήσει να τρέχει. Και εξηγούμε όπως πολύ σωστά επεσήμαναν στον «ΠτΘ» λογιστές αλλά και φορολογούμενοι για να παραταθεί μία προθεσμία πληρωμής θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσει να «τρέχει». Στην εν λόγω περίπτωση όχι μόνο η προθεσμία δεν έχει ξεκινήσει αλλά την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ήτοι απόγευμα 31ης του Ιούλη, δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα ειδοποιητήρια που αφορούν στον προσδιορισμό του οφειλόμενου ποσού.
 
Κωμικοτραγικό, μίας και δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε διαφορετικά το ελληνικό αυτό παράδειγμα ή θέατρο του παραλόγου, όπως το χαρακτήρισαν αναγνώστες μας.
 
Βεβαίως ο ΕΦΚΑ μπορεί να εκδίδει σχετική ανακοίνωση ενημερώνοντας μας  κοινώς πως κάθε άλλο παρά συνεπής στις υποχρεώσεις του είναι, ωστόσο δεν δίνει το δικαίωμα και στους ίδιους τους ασφαλισμένους οι οποίοι 10 μέρες πριν την λήξη της παράτασης της προθεσμίας καταβολής των εισφορών –  μην σχολιάσουμε το ότι στην λήξη της κανονικής προθεσμίας δεν υπήρχε ουδεμία ενημέρωση για την ανάρτηση – δεν ξέρουν πόσο βαθιά ή όχι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
 
Παράλογο;!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.