Διαλογος ειλικρινης και εντιμος

Ανίκανη να οργανώσει σωστά το διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερομένους και κυρίως ανίκανη να πείσει για την αναγκαιότητα της αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων αποδείχτηκε η κυβέρνηση. Φυσική συνέπεια η απόρριψη, και μάλιστα απ όλους που δικαιούνται να έχουν λόγο για το θέμα, είτε αυτά είναι τα επιμελητήρια, είτε εργοδότες, είτε εργαζόμενοι. Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα η καθολική και κατηγορηματική άρνηση.

Το ίδιο ανίκανη φαίνεται να είναι και στο θέμα του διαλόγου για το ασφαλιστικό. Τα συνδικάτα δεν σκοπεύουν να προσέλθουν σ έναν διάλογο χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα και να βρεθούν έτσι μπροστά στο ενδεχόμενο να «παγιδευτούν› σε συζητήσεις για όρια ηλικίας και μειώσεις συντάξεων.

Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση αντιληφθεί το μήνυμα πως οι συναινέσεις απαιτούν ειλικρινή και έντιμο διάλογο. Ίσως είναι δύσκολο να το αντιληφθεί αυτό αλλά η ανάληψη της εξουσίας και η προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων συνεπάγονται υποχρεώσεις και σαφείς πρακτικές, κάτι που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν δείχνει.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν συνεχίσουν με την ίδια τακτική και λογική το μόνο που θα καταφέρουν είναι οι κοινωνικές ταραχές κα συγκρούσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.