Διαφορα αποψεων

Της Έκδοσης

«Η μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση δεν νοείται χωρίς και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Olympia Forum II, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μάλιστα ο κ. Πέτσας δήλωσε πως μία πιο δυνατή Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει πράξη με ξεκάθαρες και περισσότερες αρμοδιότητες, αλλά και με περισσότερους πόρους προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Και αν σας κάνει εντύπωση η αναφορά μας στα λεγόμενα, είναι ακριβώς γιατί μάλλον οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας βιώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα του Δήμου Κομοτηνής και του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη σε σχέση με τα σχολικά κτήρια και τον ελλιπή προϋπολογισμό εν αντιθέσει με τις αρμοδιότητες που έχουν περάσει στα χέρια των δήμων και πιο πρόσφατο, χθεσινό, το παράδειγμα του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών περί των σχολικών καθαριστριών που ναι μεν αυξάνονται οι ανάγκες αλλά χωρίς επαρκή ποσά από πλευράς της πολιτείας ώστε και να επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών και οι εργαζόμενες να λαμβάνουν αυτά που δικαιούνται.

Και πλείστα άλλα βεβαίως βεβαίως!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.