Διαχρονικα επικαιρο

Της έκδοσης

Ήγγικεν και φέτος η ώρα της Ανάστασης του Κυρίου. Ο σαρκωθείς Λόγος του Θεού που με τον δικό Του θάνατο και την Aνάστασή Του καταργεί τον θάνατο. Αυτόν που δυστυχώς «χορτάσαμε» τα δύο τελευταία χρόνια, ως αποδέκτες των όσων διαμείβονται στην καθημερινότητα όλων, μέσα από την ίδια μας τη ζωή, μέσα από τις ζωές των άλλων όπως αυτές «εξιστορούνται» μέσα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς δέκτες, μέσα από τις οθόνες κινητών και υπολογιστών, μέσα από τον λόγο φίλων, γνωστών, συνεργατών, γνωστών και αγνώστων σε συζητήσεις.

«Χορτάσαμε» θάνατο… από την πανδημία του κορωνοϊού, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις δολοφονίες αθώων ψυχών, τις γυναικοκτονίες, τη βία κ.ο.κ., «χορτάσαμε» και από την «απειλή» του, βλέπετε ανατιμήσεις, ακρίβεια, ανθρωπιστική κρίση, προσφυγιά.

Σε βαθμό τέτοιο που το φετινό Πάσχα και το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, αυτό της νίκης του θανάτου με την κατάργηση του φόβου πιο πολυαναμενόμενο από ποτέ φαντάζει. Ίσως διότι φτάσαμε, μια τουλάχιστον μεγαλύτερη πλειοψηφία σε σχέση με το παρελθόν, στην κατανόηση των σημαντικών, της αξίας της ζωής, στην αποδοχή του πλησίον όπως και αν αυτός είναι, στην κοινή πορεία και κυρίως στην κοινή προσπάθεια επί του αγώνα όλων για την κατάπτωση του θανάτου και του «θανάτου».

Με το μήνυμα αυτό της ανάγκης ο φόβος να αποτελέσει παρελθόν από όλους, σας «παραδίδουμε» και φέτος το πασχαλινό τεύχος του «ΠτΘ», ευχόμενοι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση! Είθε το Αναστάσιμο φως, να φωτίσει τις καρδιές μας και ας ζωντανέψει την ελπίδα και μαζί την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια Πολλά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.