Δεν ειναι στραβος ο γιαλος

Της Έκδοσης

Εντύπωση μας προκάλεσε, από την προχθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην Αλεξανδρούπολη, ο τρόπος με τον οποίο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πιέσεις και τις παρεμβάσεις που έκαναν σε αυτόν οι βουλευτές του Έβρου, για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στις Φέρες.

Πιέσεις και παρεμβάσεις που δεν προέρχονταν μόνο από τους βουλευτές, αλλά και από άλλους φορείς της περιοχής, που για την τράπεζα συμπεριλάμβαναν και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης (και ήταν ένα από τα πρώτα σημεία που τόνισε και ο Δήμαρχος στην συνάντηση του με τον κ. Σταϊκούρα).

Αποτέλεσμα αυτών ήταν η παρέμβαση του Υπουργού προς την Εθνική τράπεζα, αλλά και η δέσμευσή του πως θα υπάρξει εκ νέου μελέτη του θέματος από πλευρά πολιτικής ηγεσίας τους επόμενους μήνες για να βρεθεί λύση.

Αναφερθήκαμε και παλιότερα στον τρόπο με τον οποίο οι φορείς προσπάθησαν συντονισμένα για να κρατήσουν ανοιχτό το υποκατάστημα των Φερών, και κατάφεραν να το κάνουν, έστω και προσωρινά μέχρι τον Νοέμβριο.

Αν συγκρίνουμε τώρα τον τρόπο με τον οποίο υπήρξαν αντιδράσεις στην περιοχή μας για κλείσιμο αντίστοιχων υποκαταστημάτων, θα δούμε πως τόσο η προσπάθεια, όσο και το αποτέλεσμα, υστερεί σημαντικά του επιθυμητού, ενώ το ίδιο ισχύει και για όλες τις δομές που βλέπουμε σταδιακά να περιορίζονται.

Μπορεί τελικά να κλείσει το υποκατάστημα στις Φέρες, και όλη αυτή η προσπάθεια να μην έχει επιτυχία. Τουλάχιστον όμως έγινε, και ανάλογα θα γίνει και σε άλλα θέματα. Και καταλήγουμε στην απογοητευτική διαπίστωση πως ενώ αλλού η νοοτροπία είναι πως αν δεν προσπαθήσεις, δεν θα πετύχεις, στη Ροδόπη η νοοτροπία είναι πως αν δεν προσπαθήσεις, δεν θα σου πουν ότι απέτυχες. Όταν όμως απορούμε γιατί δεν προχωρά τίποτα, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις, οικονομικές συνθήκες και πολιτικές, δεν θα πρέπει να κοιτάξουμε μακριά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.