Δεν ειναι ολα για «πολιτικη» αντιπαραθεση

Της έκδοσης

«Αντικείμενο» (μικρό)πολιτικής εκμετάλλευσης έγινε από πλευράς του Δημάρχου Ιάσμου ακόμη και η έκφραση συλλυπητηρίων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου για την εκδημία του διαπρεπούς συντοπίτη μας Χάρη Καμπουρίδη.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους δικούς του κι ευχόμαστε η μεσαιωνική γέφυρα του Ιάσμου, της ιδιαίτερης πατρίδας του, από όπου επιθυμία του ήταν να σκορπιστεί η τέφρα του, να τον οδηγήσει στην αθανασία.

Καλό του ταξίδι» έγραψε το πρωί της Παρασκευής σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, «ποστάροντας» σύνδεσμο από την είδηση του θανάτου του Χάρη Καμπουρίδη.

Η εν λόγω ανάρτηση ήταν που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Ιάσμου, ο οποίος «είδε» σε αυτήν πως οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, «Ο Μπούκας και η παρέα του» κατά τον κ. Μουμίν, είναι υπέρμαχοι της αποτέφρωσης.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«!!!Ο ΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΝΕΚΡΩΝ!!!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, με ανακοίνωσή του, επιδοκιμάζει την επιθυμία αποτέφρωσης του Χάρη Καμπουρίδη στη μεσαιωνική γέφυρα του Κομψάτου.

Μέρος του Πολιτισμού είναι να αποδέχεσαι, να σέβεσαι και να αναμεταδίδεις τις θρησκευτικές ανησυχίες της κοινωνίας των πολιτών, όπου ανήκεις.

Μαύρα μεσάνυχτα ο Μπούκας και η παρέα του, οι υπέρμαχοι της αποτέφρωσης των νεκρών.

Σέβομαι την τελευταία επιθυμία του Χάρη Καμπουρίδη, ούτε θα έμπαινα στη διαδικασία να κρίνω την πράξη αυτή καθ’ αυτή ως αναρμόδιος τυπικά και ουσιαστικά.

Ως Δήμαρχος Ιάσμου όμως, αν και αλλόθρησκος εκπροσωπώντας και τους Χριστιανούς συνδημότες μου, σας δηλώνω ότι η αποτέφρωση των νεκρών δεν εκφράζει τη μεγαλύτερη μερίδα των Χριστιανών συνδημοτών μου.

Σας ζητώ λοιπόν στον δημόσιο λόγο σας να μην ξαναπροβείτε σε προσβλητικές δηλώσεις, αναρτήσεις, προσβάλλοντας βάναυσα τα όσα επιτάσσει η Χριστιανοσύνη, Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, η Ιερά Σύνοδος, η εκκλησία της Ελλάδος.

Παραιτηθείτε να τελειώνουμε…»

Να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Ιάσμου, κατά την δική μας άποψη, υπερβάλλει, προκειμένου να ασκήσει κριτική(;) προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου και τον πρόεδρό του, κοινοποιώντας βίντεο στο οποίο δήθεν ο κ. Μπούκας προσέβαλε τους Σαρακατσάνους της περιοχής, χορεύοντας με διάθεση αστεϊσμού.

Για να είμαστε ειλικρινείς, πιστεύουμε ότι τέτοιες προσπάθειες κάθε άλλο παρά επαναφέρουν στην «πολιτική ορθότητα», τον δημόσιο λόγο της περιοχής του Ιάσμου, όπως  διατείνεται ο Δήμαρχος.

Εκείνο όμως που προκαλεί την πιο αλγεινή εντύπωση είναι ότι την αφορμή αυτή ο δήμαρχος Ιάσμου την λαμβάνει από τον θάνατο ενός συντοπίτη μας. Αναπαράγοντας δυστυχώς ένα ταμπού που έκανε χρόνια στη χώρα μας να σπάσει και δεν είναι άλλο από την καύση νεκρών.

Είναι γνωστές και απολύτως σεβαστές οι προβλέψεις κάθε θρησκείας για την αξία του προσώπου, τις ταφικές πρακτικές, τη θεώρηση της μεταθανάτιας ζωής και όλα τα σχετικά. Όμως η πίστη, το σώμα και το τι θα γίνει αυτό μετά το θάνατο, είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός και η πολιτεία έχει προνοήσει ευτυχώς να προστατεύει αυτά τα δικαιώματα. Δεν είναι «ρετσινιά» να υποστηρίζει κάποιος την καύση νεκρών. Μπορεί να αντίκειται στα θρησκευτικά πιστεύω κάποιου και να μην επικροτεί την επιλογή, αλλά στο κάτω κάτω δεν του πέφτει λόγος, ώστε να την κατακρίνει και μάλιστα δημόσια…

Ο θάνατος δυστυχώς είναι η κοινή μοίρα όλων μας. Μπροστά σε αυτό το φοβερό μυστήριο του θανάτου σκύβουμε όλοι το κεφάλι. Σεβασμό λοιπόν στους νεκρούς και τις τελευταίες τους επιθυμίες. Δεν βρίσκονται εδώ άλλωστε για να τις υπερασπιστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.