Δεν εγκαταλειπει την επεκταση στην Ανατολικη Μακεδονια το ΔΠΘ

Της έκδοσης

Είναι γνωστό πως σταθερή βούληση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι να συνεχίσει την επέκτασή του, τόσο ακαδημαϊκά, όσο και χωρικά. Ήδη ελπίζει να δημιουργήσει μια Πέμπτη έδρα στο Διδυμότειχο, μια προσπάθεια που ελπίζουν να ολοκληρώσουν σύντομα, παρά τις παλινωδίες που έχουν υπάρξει, για την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας, ενώ θα ακολουθήσει το Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.

Φαίνεται όμως πως η συγκεκριμένη επέκταση δεν είναι η μοναδική στο μυαλό των πρυτανικών αρχών, αν κρίνουμε από την τοποθέτηση του Πρύτανη κ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, στη διημερίδα της ΠΑΜΘ για την ενσωμάτωση της Θράκης το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Πολυχρονίδης σημείωσε πως κάνουν προσπάθειες για την ίδρυση των δυο νέων τμημάτων, ευελπιστούν όμως πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, και για αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη στήριξη του Περιφερειάρχη, για να γίνει το Πανεπιστήμιο όλης της Περιφέρειας, και να είναι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η φιλοδοξία αυτή, δεν είναι καινούρια, άλλωστε το Πανεπιστήμιο είχε προσπαθήσει να προωθήσει την συγχώνευση, τότε που τα ΤΕΙ γινόταν πανεπιστήμια σε μια νύχτα, με το ΤΕΙ ΑΜΘ, που θα έδινε περιφερειακότητα στο πανεπιστήμιο.

Τότε, τόσο το ΤΕΙ, όσο και το Υπουργείο Παιδείας (με υπουργό τον γνωστό υπερασπιστή της ακαδημαϊκότητας Κώστα Γαβρόγλου) είχαν προτιμήσει/προωθήσει τη λύση της συγχώνευσης με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, και έτσι ο όποιος σχεδιασμός για το ΔΠΘ χάθηκε, με εκατέρωθεν κατηγορίες από τις αρχές των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Φαίνεται πως τώρα το Πανεπιστήμιο βάζει πλώρη ξανά προς την Ανατολική Μακεδονία, και αυτή τη φορά ελπίζει πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Θα πείτε βέβαια, εδώ δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα τμήμα στο Διδυμότειχο, που φαίνεται να το θέλουν όλοι, θα επεκταθούμε προς την Καβάλα και τη Δράμα; Δεν ξέρετε καμιά φορά, ίσως το δεύτερο αποδειχθεί ευκολότερο του πρώτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.