Dejavu

Της Έκδοσης

Ως την επανάληψη γεγονότων – καταστάσεων του παρελθόντος μας περιέγραψαν χθες τις σχετικές με την αλλαγή ωραρίου λειτουργίας του λιανεμπορίου επαγγελματίες του κλάδου.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη το πρωί για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός ο κ.Πλεύρης γνωστοποίησε την «επιστροφή» του κυλιόμενου ωραρίου αλλά και την αλλαγή ωραρίου λειτουργίας του λιανεμπορίου όπως επεσήμανε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις αυτές και εν αναμονή του σχετικού ΦΕΚ που θα εξειδικεύσει ακριβώς τα νέα μέτρα οι επαγγελματίες και οι εκπρόσωποι του κλάδου του εμπορίου δήλωσαν πως κρατούν στάση αναμονής ως προς τι θα ισχύσει στην ελληνική περιφέρεια, υπενθυμίζοντάς μας πως και κατά το πρώτο lockdown είχε ανακοινωθεί το αντίστοιχο μέτρο, δίνοντας όμως μετά – στο τότε ΦΕΚ – την δυνατότητα στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους να αποφασίσουν για το ποιο ωράριο τελικά θα ακολουθηθεί.

Με την πλειοψηφία των περιπτώσεων της ελληνικής περιφέρειας, μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή, να επιλέγει την διατήρηση του έως τώρα γνωστού ωραρίου λειτουργίας, δεδομένου ότι μέσα μαζικής μεταφοράς δεν χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία και επομένως δεν θα είχε ουσιαστική εφαρμογή ως προς την αποφυγή του συνωστισμού που είναι και το επιδιωκόμενο.

Βεβαίως όπως εξήγησαν κρατούν στάση αναμονής έως την εξειδίκευση των νέων μέτρων που ίσως κρύβουν εκπλήξεις, σε κάθε περίπτωση ωστόσο άπαντες υπογράμμισαν το dejavu της όλης υπόθεσης.

Στάση αναμονής λοιπόν!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.