Δαπανες για την ερευνα

Η νέα μεγάλη ανακάλυψη των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Κρήτης,απέδειξε ακόμη μία φόρα ότι το επιστημονικό δυναμικό έχει τις δυνατότητες. Εκείνο όμως που απουσιάζει είναι το Κράτος.

Οι δαπάνες για την έρευνα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, που δεν ταιριάζουν σε μία χώρα η οποία ανήκει στην Ε.Ε.. «Παραδοσιακά» οι ελληνικές κυβερνήσεις διά των προϋπολογισμών κρατούσαν πάντα χαμηλά τα επίπεδα των δαπανών για την επιστημονική έρευνα. Τούτο κατεδείκνυε ασφαλώς και τις προτεραιότητες τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας. Μακράν πολύ των πραγματικών αναγκών της έρευνας και της επιστήμης κινήθηκε τόσο η πολιτεία όσο και η κοινωνία. Δυστυχώς όλα τα χρόνια τα οποια σημαντικά επιτεύγματα έγιναν, οφείλονται στον πατριωτισμό των ανθρώπων που δούλεψαν. Αν όμως η Ελλάδα θέλει να ανοίξει ορίζοντες στο μέλλον είναι ανάγκη να ενισχύσει γενναιόδωρα τους τομείς της έρευνας. Διαφορετικά θα μείνει ουραγός στην Ενωμένη Ευρώπη. Αύξηση δαπανών για την παιδεία και την έρευνα είναι ίσως η μόνη επένδυση μακράς και σταθερής αξίας.

Μακάρι τα ερευνητικά κέντρα της πατρίδας μας να είχαν έστω το 1|4 των χρημάτων που θα ξοδευτούν για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά στην πατρίδα μας. Επιτέλους πρέπει να γίνει όμως κάποτε η αρχή.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.