Χουι θαυμαστης συνεπειας

Της Έκδοσης

Θα πρέπει να το υπογραμμίσουμε ορθά κοφτά. Το ζήτημα των εξαρτήσεων είναι μάστιγα. Και ακριβώς επειδή είναι μάστιγα, όταν βλέπεις ότι κάτι λειτουργεί αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του ζητήματος πολύ απλά το αφήνεις να λειτουργήσει. Γιατί μια δομή που επί έτη πολλά και με πανθομολογούμενη αποτελεσματικότητα αποφάσισε η κυβέρνηση να την αλλάξει; Στην αρχή το ΔΣ και τώρα τη δομή λειτουργίας όλου του οργανισμού. Τι ήταν αυτό που δεν λειτουργούσε καλά και αποφάσισε το νέο ΔΣ να «διορθώσει»; Ερωτήματα που πολύ φοβούμαστε δεν έχουν πειστική απάντηση. Και δεν έχουν πειστική απάντηση γιατί τα ερωτήματα δεν εδράζονται στην πραγματικότητα.

Το λυπηρό είναι ότι είχαμε πρόσφατα Συνταγματική Αναθεώρηση. Διαφορετικά θα προτείναμε να προστεθεί στο Σύνταγμα διάταξη που να απαγορεύει την οποιαδήποτε αλλαγή σε οποιαδήποτε δομή λειτουργεί αποτελεσματικά.

Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις μικροπολιτικές μας σκοπιμότητες, να «εξοντώσουμε» τους πολιτικούς μας αντιπάλους,  να υλοποιήσουμε κάτι ανεφάρμοστες οραματικές βλέψεις μας καταστρέφουμε και αυτά που λειτουργούν καλά.

Χούι που επαναλαμβάνεται διαρκώς με θαυμαστεί συνέπεια στην πολιτική ιστορία τούτου του τόπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.