Χωρις βελτιωση της παραλιας του Ιμερου, μπορει να εχει μελλον το Τουριστικο;

Της Έκδοσης

Ακόμα μια προσπάθεια για την αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Ιμέρου κάνει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, ελπίζοντας πως μετά από 2 άγονες διαδικασίες, θα υπάρξει ενδιαφερόμενος για την εκμίσθωσή του.

Όμως μας φαίνεται ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι πολύ ανηφορική, τόσο λόγω της κατάστασης του κτιρίου, όσο και της γύρω περιοχής, η οποία έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, μια παρατήρηση που έκαναν και αρκετοί αναγνώστες της εφημερίδας.

Το δασάκι που περικλείει το  χώρο δεν έχει ουσιαστικά καμία υποδομή, που θα μπορούσε να προσελκύει εκδρομείς, για να «ζωντανέψει» την περιοχή, η οποία, όπως μας έχουν συχνά καταγγείλει πολλές φορές, γεμίζει με σκουπίδια.

Σίγουρα η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να κυνηγά από πίσω τους επισκέπτες, αλλά και εδώ, μια στοιχειώδης παρέμβαση, θα μπορούσε να κάνει πολύ καλό ώστε τουλάχιστον όποιος δεν είναι εντελώς ανάγωγος, να πετά σε καλαθάκια τα σκουπίδια του.

Αλλά και η παραλία χρειάζεται καθαρισμό και φροντίδα, η οποία λείπει εδώ και χρόνια, πέρα από τις σημειακές παρεμβάσεις.

Αποτέλεσμα ουσιαστικά ο χώρος να διώχνει τους επισκέπτες, κάτι το οποίο, τουλάχιστον κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν είναι και πολύ καλό για την προοπτική λειτουργίας ενός καταστήματος στην περιοχή.

Αν προσθέσουμε σε αυτό την γενικότερη απαξίωση της παραλιακής ζώνης της Ροδόπης, οι λόγοι για την οποία είναι πολλοί για να χωρέσουν σε αυτό το σημείωμα, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Μπορεί όμως να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε. Μπορεί η περιοχή ξαφνικά να αναδειχθεί και να βελτιωθεί, ή μπορεί να βρουν τρόπο να προσελκύσουν κόσμο σε αυτή. Εδώ είμαστε, και ειλικρινά θα είμαστε χαρούμενοι και εμείς, και θωρούμε και οι αναγνώστες μας, να διαψευστούμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.