Χωρις προσδοκιες

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, με άδεια χέρια και με τις εσωκομματικές διαφωνίες να προσλαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας αλλά και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το μέγεθος της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των φορολογικών μέτρων ο πρωθυπουργός βρέθηκε να εγκαινιάζει την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην 73η ΔΕΘ απέδειξαν την αναποτελεσματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ως κυβερνήσεως και ότι δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για τον ελληνικό λαό μετά από 20 χρόνια δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητος. Αν και ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του μίλησε για «αποτελεσματικές και πρακτικές λύσεις», τα μέτρα που εξήγγειλε δεν βγάζουν την ελληνική οικονομία από την στασιμότητα.

Οι πολύκροτες μεταρρυθμίσεις του κ. Καραμανλή και η «επανίδρυση του κράτους» παραμένουν κενού περιεχομένου όσο ο ίδιος περιορίζεται σε μία φοβική διαχειριστική λογική. Την ίδια ώρα τα μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας υφίστανται και μεγαλώνουν. Το κλείσιμο των παραγωγικών μονάδων στην Βόρειο Ελλάδα, η γενική αποβιομηχάνιση, η ανυπαρξία νέων επενδύσεων, η επίσημη ανεργία, η χρεοκοπία της δημόσιας παιδείας και του συστήματος υγείας δεν θίχτηκαν από τον κ. Καραμανλή στην ΔΕΘ.

Η εικόνα του κ. Καραμανλή στην ΔΕΘ ήταν μειωμένων προσδοκιών. Εμφανέστατη η δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν ο πρωθυπουργός τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την επόμενη ημέρα. Παρελθόν η σιγουριά αλλά και η φράση «μηδενική ανοχή».


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.