Χαθηκε η μαχη για τον καπνο

Καπνός έγιναν οι επιδοτήσεις στους καπνοπαραγωγούς μετά την απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για περικοπές κατά το ήμισυ ήδη από το 2010.

Παρά τις αντιδράσεις χιλιάδων αγροτών σε όλη την Ευρώπη που βλέπουν τεράστιες απώλειες στο εισόδημά τους η σημερινή απόφαση μετακυλύει τα κεφάλαια αυτά στα κοινοτικά προγράμματα για την ανάπτυξη της υπαίθρου αφήνοντας έκθετους τους καπνοπαραγωγούς.

Το πλήγμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για του Έλληνες αγρότες του είδους που σύμφωνα με δηλώσεις τους υπολογίζουν τις απώλειες του εισοδήματός τους να είναι «τεράστιες» καθώς έως το 2013 θα φτάσουν το 82%.

Βαριές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για το αποτέλεσμα η οποία από το 2004 δεν αγωνίσθηκε για τα συμφέροντα των αγροτών.

Στο μεταξύ οι καπνοπαραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και την τακτική αποκλεισμού εθνικών οδών διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των επιδοτήσεων. Η κλιμάκωση και ο συντονισμός του αγώνα της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο καταδεικνύει το μέγεθος και την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Και, βεβαίως, στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους κάθε λογής υποστηρικτές της πολιτικής που εφαρμόζει, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.