Χαμηλο θεωρουν καποιοι το ποσο που δινει η ΠΑΜΘ στα ΔΗΠΕΘΕ

Της Έκδοσης

Ομόφωνα εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των δύο Δήμων και των ΔΗΠΕΘΕ που δραστηριοποιούνται σε αυτή, μια σύμβαση, να θυμίσουμε, που είχε ήδη εγκριθεί στην περίπτωση της Κομοτηνής από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά, η Περιφέρεια συμμετέχει και αυτή στη χρηματοδότηση, δίνοντας από 30.000 ευρώ σε κάθε ΔΗΠΕΘΕ για τις δράσεις του.

Και ενώ αυτή η χρηματοδότηση είναι 30.000 ευρώ παραπάνω από οποιαδήποτε χρηματοδότηση έχει δώσει μέχρι τώρα η Περιφέρεια, κάποιοι, ίσως και δικαιολογημένα, την βρήκαν πολύ μικρή, σε σχέση με τις δαπάνες που έχει κάνει η ΠΑΜΘ για διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ειδικά κατά τη συνεδρίαση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Νίκος Αργυρίου, σημείωσε πως η Περιφέρεια δίνει μόνο αυτό το ποσό στα ΔΗΠΕΘΕ, την ώρα που ο θεατρικό οργανισμός ΙΑΣΜΟΣ είχε μια παράσταση που αγοράστηκε για 50.000 ευρώ.

Τα ποσά που δίνονται για τον πολιτισμό, αλλά και ο τρόπος που διατίθενται, αποτελεί κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει αρκετές συζητήσεις κατά καιρούς, που λόγω κρίσης είχαν ατονήσει, μιας και τα ποσά που μπορούσαν να διατεθούν ήταν λίγα, φαίνεται όμως να ξεπάγωσε μετά την πανδημία, και θεωρούμε πως θα αρχίσουμε να την βλέπουμε ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Με δεδομένο βέβαια πως το τι θεωρείται πολιτισμός, και ποιο κομμάτι του θα πρέπει να ενισχυθεί, αποτελεί μια συζήτηση η οποία δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα σχόλιο, και επιπλέον είναι εξαιρετικά ακανθώδης, ξεσηκώνοντας πάθη που πλησιάζουν σε οπαδικά, θα πρέπει όμως να ξεκινήσει, ιδιαίτερα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν νομίζουμε φυσικά ότι θα γίνει, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.