Μπορουν οι εργατες γης να «ξεκλειδωσουν» τη Νυμφαια;

Της Έκδοσης

Πίεση προς τα αρμόδια υπουργεία για να ανοίξει το τελωνείο του Ορμενίου για τους εργάτες γης από τη Βουλγαρία ασκεί ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Βασίλης Μαυρίδης.

Στην επιστολή του ο κ. Μαυρίδης τονίζει πως «η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή αλλά και οι νομικές δεσμεύσεις των παραγωγών για εξαγωγές των προϊόντων τους, όπως σκόρδα, σπαράγγια και άλλα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την ικανοποίηση του αιτήματος».

Το πρόβλημα των εργατών γης είναι γνωστό τόσος στον Έβρο, όσο και στην περιοχή μας, και αποτελεί μόνιμο αγκάθι στην αγροτική παραγωγή, μιας και πολλοί Βούλγαροι τους καλοκαιρινούς μήνες περνούσαν την Νυμφαία για να βοηθήσουν στα χωράφια.

Μάλιστα έχουν αναφερθεί περιπτώσεις και εργατών οι οποίοι ερχόταν το πρωί, δούλευαν, και το βράδυ επέστρεφαν στη Βουλγαρία, για να έρθουν ξανά στη χώρα μας την επόμενη μέρα.

Όλα αυτά με το κλείσιμο της Νυμφαίας «κόπηκαν» δημιουργώντας έλλειψη εργατικών χεριών στην περιοχή μας, και αυτές οι ελλείψεις επηρεάζουν και την παραγωγή.

Στην Ροδόπη, δεν είμαστε ξένοι στα αιτήματα για άνοιγμα της Νυμφαίας, για διάφορους λόγους, και αυτός, φροντίζοντας φυσικά για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, είναι σημαντικός.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως πλησιάζει η θερινή περίοδος, όταν και αναμένεται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να ανοίξει ο τουρισμός. Ας το σκεφτούμε λοιπόν ως μια.. πρόβα τζενεράλε, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε κανονικά τη θερινή περίοδο.

Θα μπορούσε δε να αποτελέσει και την απόδειξη ότι ο μεθοριακός σταθμός μπορεί να λειτουργήσει τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλά, ώστε να έχουμε ακόμα ένα επιχείρημα, σε περίπτωση που επαναληφθούν οι «ομορφιές» του προηγούμενου καλοκαιριού…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.