Μπορει να δημιουργηθει ενα Μουσειο Γυναικων στους Προσκυνητες;

Της Έκδοσης

Τη βοήθεια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, σε συνεργασία και με άλλα τμήματα του ΔΠΘ, για την προσπάθεια διαμόρφωσης της συλλογής τους στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, έχουν ζητήσει οι κάτοικοι του οικισμού, μια βοήθεια που φαίνεται πως είναι πρόθυμοι να δώσουν.

Μάλιστα η Καθηγήτρια του Τμήματος κ. Αγάπη Κανδυλάκη κατά την επίσκεψή φοιτητών σε αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, μίλησε για την δυνατότητα δημιουργίας μουσείου Γυναικών, του πρώτου στην Ελλάδα, το οποίο θα μπορεί να ξεκινά από την είσοδο του σχολείου και να έχει αρκετούς χώρους αφιερωμένους σε αυτό.

Να θυμίσουμε πως το σχολείο έχει διαμορφωθεί εσωτερικά με σημαντικές προσπάθειες από τον τοπικό Σύλλογο και την Κοινότητα, όμως απομένουν πολλά να γίνουν και στο εσωτερικό και ιδίως εξωτερικά, και σε αυτό θα μπορούσαν να αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις μέσω προγραμμάτων.

Πάντως τόσο ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση, εξέφρασαν την στήριξή τους στην όποια προσπάθεια γίνει, και απομένει να φανεί πως όλα αυτά θα εξελιχθούν στο επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.