Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου

Το μήνυμα που άφησε κάποιος άγνωστος στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, εκτός από αποτροπιασμό και ανατριχίλα, θα λέγαμε πως είναι δηλωτικό μιας νοοτροπίας που διακατέχει πολύ από τους μισόζωους. Ότι δηλαδή η ζωή οτιδήποτε άλλου δεν είναι άνθρωπος, έχει μικρότερη αξία και άρα η πρόθεση αφαίρεσης της ζωής του μπορεί να προβάλλεται με τέτοιο κραυγαλέο τρόπο δημοσίως, χωρίς να χρειάζεται να λειτουργούν αντίστοιχα κοινωνικά φίλτρα που θα χρησιμοποιούσε ο καθένας μας, αν επρόκειτο για άνθρωπο.

Για όσους τυχόν δεν έχουν υπόψη τους το περιστατικό στο οποίο αναφερόμαστε να πούμε πως το Σάββατο άγνωστος άφησε στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου Ξυλαγανής, μήνυμα που ανέγραφε «Δώρο για σένα με το κοπρόσκυλο, την δεύτερη φορά θα είναι φόλα» συνοδευόμενο από μια σακούλα γεμάτη ακαθαρσίες.

Φυσικά για το περιστατικό ενημερώθηκαν και οι αρμόδιοι της Ελληνικής Αστυνομίας και από όσο μαθαίνουμε εκκίνησαν οι διαδικασίες για την εξακρίβωση του δράστη. Τον αν θα καρποφορήσουν δεν το γνωρίζουμε. Σε περίπτωση όμως που κάτι τέτοιο συμβεί, θα έπρεπε ίσως μαζί την δικαιοσύνη να επιλαμβάνεται και η ιατρική.

Κατανοούμε ότι δεν τρέφουν όλοι οι πολίτες τα ίδια αισθήματα ή δεν έχουν τον ίδιο βαθμό εξοικείωσης με τα ζώα. Χωρίζει όμως μια άβυσσος την αρνητική στάση μας απέναντι στα ζώα μέχρι τις απειλές για αφαίρεση ζωής. Και συνήθως αυτή η άβυσσος λέγεται ψυχή του ανθρώπου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.