Ασυλο στις μνημες του παρελθοντος η ολικη του διαγραφη πληρωνοντας το τιμημα;

Της έκδοσης

Με ετούτο και με τ’ άλλο, η υπό εποπτεία χώρα είναι σαν να θέλει ν’ αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων —απεφεύχθη και η τηλεμαχία—, και δη μεταξύ των δυο μονομάχων (μεταξύ Νέας Δημοκρατίας δηλαδή και ΣΥΡΙΖΑ),  η οποία εν τούτοις έχει ένα σταθερό δεδομένο. Ότι μπορεί να φύγαμε από τα μνημόνια, η εποπτεία όμως των ιερατείων της Ευρώπης επί της χώρας δεν έχει τελειώσει.
 
Άρα όσο και να θέλει να φέρει τη μείωση φορολογίας ο κ. Μητσοτάκης, το δημοσιονομικό κενό που  θα προκύψει θα πρέπει να το καλύψει κόβοντας απ’ αλλού. Το τι θα κόψει τώρα, μάλλον θα μας το πει απευθείας μετά τις εκλογές.
 
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πλέον κατανόησε ότι όσα έπραξε δεν είναι αρκετά, κι αυτό το μήνυμα τού έστειλαν οι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές, οι προερχόμενοι από τη μεσαία τάξη κυρίως, αυτοί που «πλήρωσαν το μάρμαρο» και υπερφορολογήθηκαν, άρα «πλέει» προς τα εκεί, ξεπέρασε το αρχικό σοκ κι αρχίζει λίγο περισσότερο να βοηθά στην προγραμματική σύγκριση και αντιπαράθεση.
 
Μόνον που αυτό γίνεται πολύ αργά, αν και καλό θα ήταν να συνεχίσει να γίνεται βάσει στοιχείων, αφού είναι δεδομένο ότι κανείς δεν διαβάζει προγράμματα, αλλά, δυστυχώς, αυτά θα κρίνουν τη ζωή μας, και όχι οι τηλεοπτικές φιοριτούρες της ευκολολογίας, της αοριστίας, και, ενίοτε, του χαριεντισμού. Έτσι, εμάς, προσωπικά καθόλου δεν μας βοήθησε η γνώση ότι η χαριτωμένη κ. Αχτσιόγλου τρώει σαράντα κορόμηλα ημερησίως, αντίθετα πολύ περισσότερο μας βοήθησε το standart του «μαξιλαριού των 35 δισεκατομμυρίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή —για πρώτη φορά προεκλογικώς— στα ταμεία του  κράτους κι, επίσης, η ελπίδα της διαπραγμάτευσης για μείωση του πλεονάσματος στο 2,5% για το οποίο έχει ήδη γίνει από την κυβέρνηση κουβέντα στις Βρυξέλες.
 
Το ίδιο πολύ βοήθησε και η διακρίβωση  του τι εννοεί μείωση φορολογίας ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο Κρήτη ΤV διευκρίνισε ότι αυτή θα γίνει, θα γίνει όμως σταδιακά, ξεκινώντας από το 2020.
 
Την προγραμματική αντιπαράθεση συσκοτίζουν βέβαια και άλλα τινά, όπως τα ελληνοτουρκικά που άρχισαν να τίθενται πρώτα στην ατζέντα, κι ακόμη πολύ περισσότερο οι λεκτικές ακροβασίες ιδιαίτερα  προβεβλημένων στελεχών της νεοδημοκρατικής παράταξης που σ’ αρκετές των περιπτώσεων μοιάζουν να μην έχουν μελετήσει τα προγράμματα της παράταξής τους, καταφεύγοντας σε τηλεοπτικά τρικ και ορμώντας π.χ. στους συντονιστές δημοσιογράφους.
 
Με τούτο και μ’ τ’ άλλο περνά η προεκλογική περίοδος, «χαζοσαχλαμαρίστικα» σε τηλεοπτικό επίπεδο, όπου πολύ λίγες είναι οι πραγματικά προγραμματικές αντιπαραθέσεις των «μονομάχων» της 7ης Ιουλίου, με τον πολύ κόσμο να αισθάνεται ότι το καλύτερο που έχει να πράξει είναι να θυμηθεί και ν’ αντλήσει στοιχεία πολιτικής πρακτικής και για τα δύο μεγάλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και από το παρελθόν, αφού, λόγου χάριν, γνωρίζουμε με τέτοιους τρόπους κάνει εξοικονόμηση πόρων η Νέα Δημοκρατία από το Δημόσιο —2.500 απολύσεις συμβασιούχων— αλλά γνωρίζουμε πολύ πολύ πολύ καλά πλέον ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει ακόμη καλύτερα να αξιολογήσει την επιδοματική του πολιτική, παρέχοντας κίνητρα για εργασία και όχι κίνητρα για αποφυγή της εργασίας. Αφού σε αρκετές των περιπτώσεων, στην ελληνική περιφέρεια φτάσαμε στο σημείο, καταγεγραμμένοι άνεργοι στα δελτία του ΟΑΕΔ, όταν τους ανακοινώθηκε η δυνατότητα πρόσληψης με τον βασικό μισθό, προτίμησαν τα επιδόματα, και, καλώς έπραξαν, γιατί ποιος δεν θέλει να κάθεται και να πληρώνεται!!! Όμως, η οικονομική και επιχειρηματική στρατηγική εξυπηρετείται έτσι;
 
Θεωρώντας ότι έχουμε ζήσει αρκετά στην κυβέρνηση και τους μεν( τη Νέα Δημοκρατία για χρόνια πολλά) και τους δε(τον ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία τετραετία) νομίζουμε  ότι σ’ αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να κάνουμε λάθος, αλλά να αποφασίσουμε ακριβοδίκαια,  αξιολογώντας πολιτικές (=προγραμματικές δηλώσεις) και πολιτικούς (Αδώνιδες, και μη).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.