Ας χαρισουμε την παρουσια μας

Τα φετινά Χριστούγεννα λοιπόν ας χαρίσουμε την παρουσία μας, σε όποιον, όποιους και όπου εμείς κρίνουμε πως μετρά!

Οι μέρες που διάγουμε, τα Χριστούγεννα, αποτελούν «παραδοσιακά» ημέρες χαράς, ανακούφισης αλλά και ελπίδας. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε. Χαράς για τις έστω και ελάχιστες στιγμές με ανθρώπους, οικογένεια και φίλους, που «λαχταράμε», ανακούφισης για το τέλος ενός έτους που αφήνουμε πίσω μας, για άλλους καλύτερο για άλλους χειρότερο, και ελπίδας ότι το νέο έτος θα μας «φερθεί» καλύτερα.

Ανάμεσα στις «παραδόσεις» αποτελεί και η ανταλλαγή δώρων, στα προαναφερθέντα πρόσωπα. Παραδόσεις που όμως ολοένα και εξασθενούν όπως και η δυνατότητα των πολιτών να ανταπεξέλθουν στα του καθημερινού βίου. Όταν κάποιος μετά βίας τα βγάζει πέρα το μήνα ή και δεν τα βγάζει, όταν βλέπει τον ατομικό ή οικογενειακό του προϋπολογισμό να εξανεμίζεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και τις λοιπές υποχρεώσεις που δεδομένων των αυξήσεων καθίστανται πλέον ακόμα και εχθρικά, σαφώς δεν μπορεί να μείνει πιστός σε τέτοιες «παραδόσεις».

Μιλήσαμε και μιλάμε καθημερινά με πολλούς συμπολίτες και όχι μόνο, μοιραζόμενοι το άγχος της επιβίωσης. Και τα φετινά Χριστούγεννα, τις ημέρες που προηγήθηκαν, μοιραστήκαμε πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη φορά το άγχος τους να ανταποκριθούν σε όσα οι εορταστικές «παραδόσεις» επιβάλλουν, ακόμα και αυτή που αφορά στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η ελπίδα των προηγούμενων ίσως ετών αντικαταστάθηκε φέτος, και μάλιστα ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, με αλλαγές όπως αυτές που προβλέπονται στο νέο φορολογικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή οι νέοι λογαριασμοί ρεύματος και μια σειρά λοιπών που θα ακολουθήσουν, με το άγχος για τα όσα το νέο έτος θα φέρει.

Φέτος λοιπόν θα μοιραστούμε την αγωνία μας με την πίστη ωστόσο ότι το συλλογικό θα υπερνικήσει το ατομικό, ακόμα και στην περίπτωση των δυσκολιών που έπονται, εφόσον θα μας αφορούν όλους ή έστω ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, θα τους αντιταχθούμε συλλογικά, στεκόμενος ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Αυτό είναι άλλωστε και το καλύτερο δώρο που μπορεί κανείς να κάνει, τόσο τις εορταστικές ημέρες, πολύ δε περισσότερο καθημερινά. Η παρουσία μας. Στο πλευρό των οικογενειών, των φίλων, των συναδέλφων, των υπό όποια λογική «συνοδοιπόρων μας» στην ζωή.

Τα φετινά Χριστούγεννα λοιπόν ας χαρίσουμε την παρουσία μας, σε όποιον, όποιους και όπου εμείς κρίνουμε πως μετρά! Και από το νέο έτος ας δηλώνουμε παρόντες παντού, ο ένας για τον άλλο!

Χρόνια πολλά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.