Απολυτως απαραιτητη η επισκευη των αντλιοστασιων στη Σαλπη

Της Έκδοσης

Την ανάγκη να επισκευαστούν τουλάχιστον δύο από τα τρία αντλιοστάσια στην περιοχή της Σάλπης, που προστατεύουν τον κάμπο από πλημμύρες, τονίζει με επιστολή του αναγνώστης μας, επισημαίνοντας πως το κόστος της επισκευής τους είναι ελάχιστο μπροστά στο κόστος των αποζημιώσεων, αλλά και των καταστροφών που θα προκληθούν.

Τα αντλιοστάσια αυτά κατασκευάστηκαν ώστε να προστατεύουν την ευρύτερη περιοχή, μεταξύ του ποταμού Τραύου και του Κομψάτου, που καταλήγουν στην Βιστωνίδα, ώστε να μην πλημμυρίζει η περιοχή.

Τα αντιλοστάσια, τα οποία ανήκουν στον Δήμο Ιάσμου, λεηλατήθηκαν, επισκευάστηκαν, λεηλατήθηκαν ξανά, ενώ η περιοχή έχει πληγεί κατά καιρούς από πλημμύρες, και η ανησυχία των κατοίκων είναι, μετά την ένταση των φαινομένων που παρατηρήθηκαν στην Θεσσαλία, πως ανάλογες καταστάσεις θα αφήσουν την περιοχή στο έλεος των φυσικών φαινομένων.

Όπως τονίζει ο αναγνώστης μας, για να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις με αυτές της Θεσσαλίας, θα πρέπει να επισκευαστούν τουλάχιστον τα 2 αντλιοστάσια, θυμίζοντας πως πριν από μερικά χρόνια που πλημμύρισαν 4-5 σπίτια τα λεφτά που δοθήκαν ήταν 3 φορές περισσότερα για την συντήρηση και την φύλαξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη προειδοποίηση έκανε και ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Κομοτηνής Σπάρτακος, που σημειώνει πως σε ενδεχόμενη δυνατή βροχή τα χωριά Γλυκονέρι, Σάλπη, Διαλαμπή, Μωσαϊκό, Νέα Καλλίστη και όλα τα αγροτεμάχια στη περιοχή θα γίνουν ένα με τη λίμνη, και πως για να γίνει συντήρηση χρειάζονται μερικές χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ. Αν γίνει καταστροφή σε μηχανικό, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο θα χρειαστούνε εκατομμύρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.