Απο του χρονου…

Της έκδοσης

Στον ασύντακτο και γεμάτο αντιφάσεις κόσμο που ζούμε, ο καθείς μόνος του με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγια, φέρνει τον κόσμο τρεις γύρες, κάνει δέκα επαναστάσεις και κυρίως κατέχει την απόλυτη αλήθεια.

Σε έναν τέτοιο κόσμο, μετρηθήκαμε λίαν προσφάτως και βρεθήκαμε λιγότεροι. Από τα σύννεφα βέβαια δεν πέσαμε, το ξέραμε. Θα προσπαθήσουμε μια, δυο… τρεις βαριά μέρες να βρούμε τα αίτια και μετά θα περιπέσουμε πάλι στη θερινή ραστώνη μας.

Από τα σύννεφα πέσαμε μόνο όταν μάθαμε πως μια πόλη σε άλλη γλώσσα μπορεί να έχει διαφορετικό όνομα… Εκεί ξυπνήσαμε από τη θερινή ραστώνη μας ώστε να αποσοβήσουμε τη νέα εθνική μειοδοσία. Λυσσομανήσαμε στα social media ζητώντας κεφάλια σε πιατέλες, ευτυχείς που προλάβαμε μια νέα τραγωδία.

Πέσαμε ξανά μανά από τα σύννεφα σαν κάτι αεροπλάνα που μεταφέρουν πυρομαχικά και αρχίσαμε τα τηλέφωνα σε υπηρεσίες και εμπλεκόμενους. Γιατί σε αυτή τη χώρα για να γίνει σωστά η δουλειά πρέπει να ανακατευτούν τουλάχιστον πέντε υπηρεσίες. Με λιγότερες δεν δουλεύει η κρατική μηχανή.

Και αφού πέσαμε παραμείναμε στη γη, εκεί που κατατρώνε τα σπαρτά σκουλήκια και ακρίδες και όλοι μας λεν πως από του χρόνου θα δούμε τι θα γίνει και πως πρέπει να γίνουμε πιο παρατηρητικοί.

Τελικά ξυπνήσαμε από το τσίμπημα ενός κουνουπιού σε μια άδεια πόλη που μετανάστευσε παρά θίν’ αλός, σε έναν ασύντακτο κόσμο που βράζει από οργή και ενίοτε αυτός ο βρασμός ξεφεύγει από την κατσαρόλα και κατακαίει ό,τι βρει μπροστά του ανθρώπους, περιουσίες επιτελικά κράτη. Μέχρι του χρόνου που θα ονειρευτούμε ξανά τα ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.