Απο τη Χουντα μεχρι σημερα

Οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 που έπεσε η χούντα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015:
 
– 1974 Νέα Δημοκρατία,  1977 Νέα Δημοκρατία
– 1981 ΠΑΣΟΚ, 1985 ΠΑΣΟΚ
– 1990 Νέα Δημοκρατία
– 1993 ΠΑΣΟΚ, 1996 ΠΑΣΟΚ, 2000 ΠΑΣΟΚ
– 2004 Νέα Δημοκρατία, 2007 Νέα Δημοκρατία
– 2009 ΠΑΣΟΚ
– 2012 Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ Ο.Ε
 
Τι ΔΕΝ καταλάβατε τελικά; Πόσα χρωστάμε ή  πόσα μάς φεσώσανε;
 Και ο Einstein είχε πει όμως κάποτε. «Είναι ηλίθιο να κανείς το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα». Και πείτε μου πού διαφέρουμε από τους  παρακάτω;
 «Ένας μια φορά, παίρνει ένα φίλο του πόντιο και πάνε στο σινεμά για να δούνε ένα καουμπόικο έργο.
Κάλπαζε ο καουμπόης με το άλογό του και λέει ο ένας φίλος στον άλλον, τον πόντιο.
-Τελικά δεν θα μπορέσει το άλογο να το πηδήξει το χαντάκι.
-Όχι, λέει ο πόντιος θα το πηδήξει.
Θα το πηδήξει, δεν θα το πηδήξει, τελικά βάζουν στοίχημα 100 € και πράγματι δεν μπόρεσε το άλογο του καουμπόη να πηδήξει το χαντάκι, οπότε γυρίζει και του λέει του πόντιου φίλου του.
-Πάρε τα 100 € σου πίσω, δεν θέλω να σε αδικήσω, γιατί εγώ το είχα ξανά δει το έργο και ήξερα ότι δεν θα το πηδήξει το χαντάκι. Οπότε γυρίζει και του λέει ο πόντιος.
-Ρε φίλε και εγώ το είδα το έργο 2 φορές, άλλα είπα… άντε την πρώτη δεν μπόρεσε την δεύτερη πάλι δεν μπόρεσε, ε… είπα την τρίτη θα τα καταφέρει…»
Χαρισμένο με πολύ αγάπη…    

«Θα προστατευθούν οι αδύναμοι από τους πλειστηριασμούς!!!»

Διαβάζω τώρα τελευταία ότι «θα προστατευτούν οι αδύναμοι στους πλειστηριασμούς» (πρώτη κατοικία) κλπ., όπως πάντα δηλαδή συμβαίνει σ’ αυτή τη χώρα!!! Χιλιοπαιγμένο αυτό το έργο, το έχουμε δει πολλές φορές και ξέρουμε το τέλος από την αρχή!!! Όπως πάντα έτσι και τώρα, το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι μη έχοντες και οι μη κατέχοντες. Όλα τα αλλά είναι κουραφέξαλα… για να περνάει η ώρα!!!   

Όμοιος  ομοίω!!!

Βλέπω τώρα τελευταία μια στενή συνεργασία κάποιον «περιθωριακών» ανθρώπων του τόπου μας, που θυμίζει «εγκληματική» οργάνωση με εκβιασμούς- συκοφαντίες κλπ και θυμήθηκα αυτό που δικαιολογημένα λέει ο λαός μας και που κολλάει ακριβώς: «όμοιος  ομοίω και κοπριά στα λάχανα!!!» 

Ελεγχος διάρκειας 550 ετών!!!!

Ενώ βάζουν χιλιάδες ευρώ πρόστιμο σε έναν μικρό επαγγελματία  για μια παρατυπία, (πχ καστανά) αφήνουν τα αρπακτικά με τα εκατομμύρια ευρώ κλεμμένα ακόμα ελεύθερα για να αλωνίζουν και  τις διάφορες λίστες τύπου Λαγκάρντ σε ύπνο βαθύ.
 
Με ένα πρόχειρο  λογαριασμό που έκανα με αυτά που βλέπω και ακούω, θα χρειαστούν περίπου 550 χρόνια για να τις ελέγξουν!!!
 
Τι να πεις; «Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.