Απεργουμε

Της Έκδοσης

Στην σημερινή πανελλαδική γενική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα  αντιτασσόμενοι στο νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, συμμετέχουν σήμερα και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει και η σχετική κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων, έτσι και οι εργαζόμενοι του «ΠτΘ», «ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν» ενάντια στο νομοσχέδιο που «ουσιαστικά θεσμοθετεί “νέα ήθη” επί τα χείρω στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις υπερωρίες, τις απολύσεις και τις απεργίες».

Σε μία κρίσιμη, ίσως την κρισιμότερη των τελευταίων ετών, εποχή, δεδομένης και της πανδημίας του κορωνοϊού, και ενόψει των αθέατων «πληγών» που αυτή θα αφήσει την επόμενη ημέρα. Απεργούμε λοιπόν και εμείς, με το μήνυμα της εγρήγορσης, που εμείς ως κλάδος οφείλουμε και προσπαθούμε – τουλάχιστον σε επίπεδο ΠτΘ- να επιδεικνύουμε απέναντι σε ό,τι αποφασίζεται για εμάς, χωρίς εμάς.

Πολλώ δε περισσότερο όταν οι αποφάσεις αυτές αφορούν στην ισότιμη συμμετοχή όλων στο δικαίωμα στην εργασία, αλλά και το δικαίωμα στην πολυφωνία και την διαφορετική άποψη που όμως εισακούεται. Αυτό δηλαδή που η δημοσιογραφία κυρίως οφείλει να προασπίζει και να υπηρετεί, δίνοντας βήμα σε όλους, και οι αποφασίζοντες, υφιστάμενοι αλλά και παρελθόντες, ουδέποτε κατανόησαν ή θέλησα να κατανοήσουν.

Διότι μόνο η συλλογικότητα των αντιδράσεων απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματίσει τους «ιθύνοντες» που μέχρι στιγμής σφυρίζουν αδιάφορα!

Απεργούμε λοιπόν, ενώνοντας την φωνή μας με το σύνολο όσων σήμερα συμμετέχουν στην απεργία, καλύπτοντας ωστόσο το σύνολο όσων αναμένεται να διαμειφθούν στο πλαίσιο της απεργίας και στην περιοχή μας.

Ούτως ώστε αύριο, Παρασκευή, να μπορούμε εκ νέου να σας προσφέρουμε αναλυτικό και ουσιαστικό ρεπορτάζ που θα αποδεικνύει τουλάχιστον μέσα από τα γεγονότα την κυρίαρχη άποψη!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.