Απευκταιο αλλα υπαρκτο σεναριο

Της Έκδοσης

Όχι ότι θέλουμε να γινόμαστε «μάντηδες» κακών εξελίξεων αλλά επειδή και η περιοχή μας έχει «κακό προηγούμενο» σε ό,τι αφορά τις αποψιλώσεις κρίσιμων υπηρεσιών και φορέων, οφείλουμε να εγείρουμε την ανησυχία μας για την εν εξελίξει «απομείωση» των καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα.

Και δικαίως βεβαίως καθώς η Ροδόπη μπορεί να μην έχει ακόμα «πληγεί» αλλά στις σχετικές πρώτες αποφάσεις που αναρτήθηκαν στο «Διαύγεια» υπάρχουν καταστήματα που εκτελούν «κρίσιμες» πραγματικά για τους κατοίκους των περιοχών υπηρεσίες και τα οποία οδεύουν προς κλείσιμο, στον γειτονικό Έβρο και την Καβάλα, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ταχυδρομείου που μάλλον αν κρίνουμε από το κλείσιμο των καταστημάτων αποτυγχάνει.

Ήδη την περασμένη Δευτέρα,  έκλεισαν τα πρώτα 25 καταστήματα των ΕΛΤΑ, ενώ την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να κλείσουν  άλλα 40, ανάμεσα στα οποία αυτά στον Πρίνο της Καβάλας, στον Κεχρόκαμπο επίσης της Καβάλας, καθώς και τα καταστήματα στα Λάβαρα και στα Δίκαια του Έβρου.

Σύμφωνα δε με τα όσα εμείς διαβάζουμε το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει. Το κλείσιμο του 10% των περίπου 1150 καταστημάτων, γεγονός που με απλή αριθμητική σημαίνει ότι ακολουθούν τουλάχιστον άλλα τόσα λουκέτα, στην ήδη αποψιλωμένη ελληνική περιφέρεια.

Οι αντιδράσεις από πλευράς των τοπικών κοινωνιών είναι σαφώς και δεδομένα μεγάλες, ενώ αντιδράσεις φαίνεται πως υπάρχουν και από πλευρά της ΚΕΔΕ την οποία και προανήγγειλε ο πρόεδρός της, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου μιλώντας στο «Έθνος».

Δεν χρειάζεται να επεξηγήσουμε τα «αποτελέσματα» αυτής της πρακτικής που κάτι μας λέει ότι θα «αγγίξει» και οικισμούς της Ροδόπης, που έχουν και στο παρελθόν «θρηνήσει» και κρίσιμες υπηρεσίες και τραπεζικά καταστήματα που μόνο ένα και μοναδικό αποτέλεσμα έχουν, ήτοι την αποχώρηση κατοίκων και άρα την ερήμωσή τους και φυσικά την τεράστια ταλαιπωρία όσων επιμένουν και παραμένουν στους τόπους αυτούς.

Απευκταίο μεν, το σενάριο, υπαρκτό δε στην ευρύτερη γειτονία μας που ουδεμία διαφορά έχει σε όρους περαιτέρω απαξίωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.