Απαραιτητη τελικα η Δημοτικη Αστυνομια

Της Έκδοσης

Μόνιμη επωδός, για τα προβλήματα αστυνόμευσης που αντιμετωπίζει η πόλη της Κομοτηνής, από την ελεγχόμενη στάθμευση μέχρι τα σκουπίδια και τα αδέσποτα, είναι η έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία, όπως έχουν συχνά τονίσει διαδοχικοί Δήμαρχοι, θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτά, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα.

Δυστυχώς παρόλο που άλλοι Δήμοι διατήρησαν, ή κατάφεραν να αναστήσουν την Δημοτική τους αστυνομία, ο δικός μας δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα όλες οι αρμοδιότητες να μεταπίπτουν στην αστυνομία, η οποία όμως λόγω ελλείψεων προσωπικού, δυσκολεύεται να καλύψει τόσο τις δικές της, όσο και τις επιπλέον.

Μια λύση φυσικά, θα ήταν να γίνει προσπάθεια ανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία όμως, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών σου επιτρέπει να πάρεις 3 υπαλλήλους που είχες αιτηθεί το 2019 δύο χρόνια μετά, μάλλον φαίνεται δύσκολη.

Από την άλλη βέβαια, η σημερινή κυβέρνηση έχει φανεί πρόθυμη να διαθέσει κονδύλια για επιπλέον αστυνόμευση (βλέπε Πανεπιστημιακή Αστυνομία) οπότε δεν ξέρει κανείς, μπορεί να πειστεί. Γιατί αν όλα αυτά τα ζητήματα χρειάζονται, όπως μας έχουν πει επανειλημμένα, την παρουσία της, τότε είναι επιβελημένη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.