Ανεπιδεκτοι μαθησεως

Της Έκδοσης

Το ότι στην χώρα μας, πάντα υπάρχουν κάποιοι που ποτέ δεν θα επιτρέψουν τον πόνο του άλλου να μην αποτελέσει ευκαιρία για αυτούς, αποδείχθηκε ξανά, αυτή τη φορά με αφορμή τις πυρκαγιές.

Έτσι δεκάδες υποψήφιοι που φοιτούν σε ιδιωτικά Σχολεία και ΕΠΑΛ των Δήμων  Παλλήνης Πικερμίου και Ραφήνας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ δεν κατοικούν σε αυτές τις περιοχές κατέθεσαν αίτηση για να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς η αρχική απόφαση δεν τους εξαιρούσε.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης υπέγραψε τροποποιητική απόφαση, με την οποία πρέπει ο μαθητής να είναι μόνιμος κάτοικος των περιοχών που εντάσσονταν στην ρύθμιση.

Φαίνεται δε πως οι μη κάτοικοι ήταν περίπου το 20% των συνολικών αιτήσεων, που σημαίνει πως πολλοί το πήραν είδηση, και προσπάθησαν να ευνοηθούν και αυτοί.

Θα μπορούσε κανείς να πει πως αυτό το μικρό, ομολογουμένως, θέμα, αποτελεί μικρογραφία πολλών καταστάσεων που ζούμε σε αυτή τη χώρα, όπου παρόλο που δεν το δικαιούται κάποιος, θέλει να βρει τρόπο να το πάρει. Άλλωστε αυτοί που έκαναν τις αιτήσεις, δεν έχασαν τίποτα: δεν υπάρχει νομική, και πιστέψτε μας, ούτε κοινωνική καταδίκη για αυτό που έκαναν, μη σας πούμε πως κάποιοι θα τους έλεγαν και μπράβο αν το κατάφερναν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.