Αναπτυξιακο συνεδριο… χωρις επιχειρησεις

Της έκδοσης

Όταν είδαμε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου των AHEPA και της Περιφέρειας, που πραγματοποιείται σήμερα στην Κομοτηνή, αφού ξεπεράσαμε την απογοήτευση του ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζορτζ Τσούνης δεν θα είναι ομιλητής (όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός) παρατηρήσαμε πως τόσο από τους ομιλητές του αναπτυξιακού συνεδρίου, όσο και στους εκτενείς χαιρετισμούς (το πρόγραμμα λέει 1 ώρα και 30 λεπτά, αλλά πιστέψτε μας, θα διαρκέσει πολύ περισσότερο) απουσιάζει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας, από τα επιμελητήρια της περιοχής μέχρι τους βιομηχανικούς συνδέσμους, που κατά την ταπεινή μας γνώμη, όλο και κάτι θα έχουν να πουν για την ανάπτυξη στην περιοχή.

Ο επιμελητηριακός θεσμός δεν απουσιάζει, μιας και θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου, κάτι βέβαια αναμενόμενο ως συνδιοργανωτής.

Δεν γνωρίζουμε αν οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας είναι καλεσμένοι στην εκδήλωση, και έτσι θα μπορέσουν ήσυχα ήσυχα να ακούσουν από τους άλλους για την ανάπτυξη της Θράκης. Μπορεί βέβαια στην περιοδεία του κλιμακίου στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής την Κυριακή, να συναντήσουν κατά τύχη κανέναν επιχειρηματία και να μάθουν για την περιοχή μας, τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά θα πρέπει να ομολογήσουμε πως ο τρόπος με τον οποίο διοργανώθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ότι τα αποτελέσματά της θα είναι τόσο θετικά όσο φαντάζονται οι διοργανωτές της.

Μπορεί να κάνουμε λάθος, και θα χαρούμε αν αυτό ισχύει, αλλά επειδή έχουν περάσει από την πλάτη μας πολλά αναπτυξιακά συνέδρια, με τα αποτελέσματα τους να μπορούν να χαρακτηριστούν στην καλύτερη των περιπτώσεων μέτρια, θα μας συγχωρήσετε αν κρατάμε μικρό καλάθι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.