Αλλη μια υποσχεση

Αλλη μία υπόσχεση έλαβαν οι παλιννοστούντες. Αυτή τη φορά από τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης τον κ. Καστανίδη ο οποίος κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στην πόλη μας υποσχέθηκε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του θέματος της στέγασης, η οποία εδώ και εννέα μήνες ταλαιπωρεί τους παλιννοστούντες.

Ελπίζουμε η υπόσχεση του κ. Καστανίδη να μη μείνει μόνο υπόσχεση και γρήγορα θα επιλυθεί το θέμα αυτό. Διότι είναι ντροπή μία ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα να ταλαιπωρεί τους πολίτες της για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα και η γραφειοκρατία να αποτελεί αγκύλωση για τη διευθέτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος, όπως αυτό της στέγασης.

Τόσο οι τοπικοί άρχοντες όσο και οι ερχόμενοι από την Αθήνα υπουργοί και υφυπουργοί υπόσχονται επίλυση του θέματος. Κάπου όμως πάντα το θέμα κολλάει με αποτέλεσμα εννέα μήνες τώρα αδίκως οι Πόντιοι να περιμένουν λύση του θέματος. Την κάθε επίσκεψη υπουργού την αναμένουν με προσδοκία ότι επιτέλους κάτι θα έχει να τους πει ώστε το θέα τους να λυθεί, λαμβάνουν όμως μόνο υποσχέσεις.

Από την επίσκεψη Πασχαλίδη το χειμώνα, την πρώτη επίσκεψη Λαλιώτη, ο οποίος σημειωτέον υποσχέθηκε ότι το θέμα θα λυθεί μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, την επίσκεψη Φωτιάδη αλλά και την επίσκεψη του νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδη οι παλιννοστούντες λαμβάνουν μόνο υποσχέσεις. Υποσχέσεις και μόνο υποσχέσεις. Δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα. Και η καθυστέρηση αυτή δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει. Οι Πόντιοι είναι αγανακτισμένοι διότι η υπομονή τους έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι επαίτες. Ζητούν να χτίσουν ένα σπίτι με δάνειο.

Εδώ και τώρα, λοιπόν, πρέπει να επιλυθεί το θέμα γιατί πρέπει να καταλάβουν οι άρχοντές μας ότι οι Πόντιοι είναι ένα καζάνι που βράζει. Και αύριο η αγανάκτηση δεν ξέρουμε που μπορεί να τους οδηγήσει. Η ιστορία έχει πάμπολλα παραδείγματα να δείξει στο που έχει οδηγήσει η αγανάκτηση των κοινωνικών μαζών εξαιτίας της κοροϊδίας και αδιαφορίας των ιθυνόντων.

Ας ελπίσουμε ο κ. Καστανίδης, όντας και ο ίδιος Πόντιος, να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία από όλους τους άλλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.