Αλλα βιωνουμε, αλλα μας λενε

Της έκδοσης

Ακούμε συχνά-πυκνά από αρμόδια κυβερνητικά χείλη, για καταθέσεις που αυξήθηκαν στην πανδημία, για αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, ρυθμούς ανάπτυξης, επενδύσεις, γενικώς για μια ευμάρεια που όχι μόνο υπάρχει αλλά που πρόκειται να μεγαλώσει κι άλλο. Αυτό που βιώνει όμως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας νομίζουμε πως απέχει παρασάγγας από όλα αυτά τα «σπουδαία» οικονομικά μεγέθη που μας παρουσιάζουν κατά καιρούς.

Θαρρείς, και τα όσα μας λένε είναι βγαλμένα από μια άλλη πραγματικότητα που πολύ απέχει από αυτό που βιώνουμε.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα που βιώνουμε; Νομίζουμε ότι πλησιάζει περισσότερο τις εκτιμήσεις του αντιδημάρχου Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννη Μουρτίδη. Νομίζουμε και μόνο η «ατάκα» του: «Είμαι πολύ απαισιόδοξος με αυτά που ακούω, με πολλούς συμπολίτες μας να δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες τους προς το ζην» θα πρέπει να κρούσει πολλά καμπανάκια κινδύνου. Λυπηρή σίγουρα ατάκα, αλλά σε αρμονία με όσα και εμείς κατά καιρούς ακούμε.

Πέρα όμως από αυτά όμως κρατάμε και δύο ακόμα στοιχεία από τη συνομιλία μας με τον αντιδήμαρχο:

  1. Τη διακριτικότητα με την οποία χειρίζονται τα ζητήματα οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. «Αθόρυβα» μας είπε ο κ. Μουρτίδης.
  2. Την ενσυναίσθηση που επέδειξε, λέγοντας πως «σήμερα είναι αυτοί αύριο μπορεί να είμαστε εμείς».  Ομολογία σκληρή και πέρα για πέρα αληθινή, αλλά και δυστυχώς για κάποιους μάλλον ακατάληπτη.

Γιατί κρατάμε αυτά τα δύο; Γιατί αυτό το «αθόρυβα» και αυτή η ενσυναίσθηση, νομίζουμε πως απουσιάζουν κατά το πλείστον από την (πολιτική) ζωή μας και τη διαχείρισή της… Όποτε λοιπόν συναντάμε τέτοιο ήθος, καλό είναι να το αναγνωρίζουμε κιόλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.