Αγροτικη Πολιτικη

«Δύο είναι οι σκοποί και οι στόχοι της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών. Να διαγραφούν καλύτεροι οιωνοί για την ελληνική γεωργία και για τους αγρότες της υπαίθρου», τονίζει ο Πρόεδρός της Βασίλης Γιαννόπουλος, μιλώντας στον ΠτΘ για το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που έχει θέμα «Μετά το 2013 τι»;

Είναι γεγονός ότι η πολιτική της αγροτικής ανάπτυξης πρέπει να αποτελεί τον κεντρικό άξονα ανάπτυξης της υπαίθρου, με την εφαρμογή κλαδικών πολιτικών, καθώς και της απασχόλησης ιδιαίτερα των νέων και γυναικών. Χρειάζεται μια άλλη αγροτική πολιτική, αποδεκτή από οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και διεθνή άποψη. Πρέπει να σταματήσει η τάση συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια και να διατηρηθεί η βασική μάζα των αγροτών στην ύπαιθρο.

Η παραμονή ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων στον αγροτικό τομέα, δεν είναι φαινόμενο οικονομικής καθυστέρησης, αλλά αποτελεί προστιθεμένη αξία για την κοινωνία, γιατί παίζουν θετικό ρόλο στην παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων, στη μείωση της ανεργίας, στη διατήρηση καθαρότητας της γης και του περιβάλλοντος.

Τέλος χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξη της ζωής στην ύπαιθρο, με την παροχή ειδικών κινήτρων εγκατάστασης νέων αγροτών, την εξασφάλιση ισότητας δικαιωμάτων και ευκαιριών ανδρών και γυναικών, καθώς και ουσιαστική βελτίωση της θέσης των αγροτών.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.